Review

Een web van emoties in Call It What You Want

When his dad is caught embezzling funds from half the town, Rob goes from popular lacrosse player to social pariah. Even worse, his father’s failed suicide attempt leaves Rob and his mother responsible for his care.
Everyone thinks of Maegan as a typical overachiever, but she has a secret of her own after the pressure got to her last year. And when her sister comes home from college pregnant, keeping it from her parents might be more than she can handle.
When Rob and Maegan are paired together for a calculus project, they’re both reluctant to let anyone through the walls they’ve built. But when Maegan learns of Rob’s plan to fix the damage caused by his father, it could ruin more than their fragile new friendship…
This captivating, heartfelt novel asks the question: Is it okay to do something wrong for the right reasons?

Mijn mening: 9/10

Brigid Kemmerer is een van mijn favoriete hedendaagse schrijfsters sinds ik haar debuut, Brieven aan de Duisternis, las. Ondertussen bracht ze twee nieuwe boeken uit en wederom heb ik ze verslonden. Haar laatste nieuwe, Call It What You Want (niet geïnspireerd op het nummer van Taylor Swift), heeft me weer helemaal omvergeblazen. 

Brigid Kemmerer schrijft altijd vanuit twee perspectieven en dat vind ik ook altijd zo sterk aan haar boeken, omdat ze op die manier de verhaallijnen zo goed in elkaar weet te weven dat het onmogelijk is om niet verslaafd te raken. Ook in Call It What You Want koos ze voor twee perspectieven en daardoor was dit boek niet neer te leggen. Er zijn zoveel verborgen gevoelens en geheimen tussen de personages, dat het telkens een plezier is om een pagina om te slaan. Ook kan je vaak hebben dat de personages heel erg op elkaar lijken als je vanuit twee perspectieven leest, maar dat is hier totaal niet zo. Iedereen heeft een eigen stem en dat is geweldig. 

In dit boek merk je oprecht dat Brigid Kemmerer gegroeid is over de jaren. Ik weet niet hoe ik het kan vergelijken, maar het voelt gewoon zo. Zo is er bijvoorbeeld zoveel meer diversiteit in Call It What You Want. Ook durft ze wat gewaagder te schrijven. Ze snijdt meer morele dilemma’s aan en ze gaat niet meteen voor de standaardoplossing.

Haar personages zijn zoals in al haar andere boeken écht. Maar toch vond ik het in Call It What You Want nog meer. Ik heb gelachen, gehuild en heel veel gevoeld met dit boek. Op een of andere manier kwam alles zoveel meer naar binnen. De personages waren zo menselijk en maakten zo’n domme fouten die anderen ook zouden maken. Dat apprecieer ik altijd, ook al ben ik er niet mee eens. 

Zoals ik al zei, koos Brigid Kemmerer in Call It What You Want niet meteen voor de standaardoplossing, maar zette ze haar personages keer op keer tegenover morele obstakels waar ik zelf niet voor zou willen staan. Met de standaardoplossing bedoel ik in dit geval: meisje en jongen vinden elkaar en alles is weer goed. Hier was het echt niet zo. De personages groeiden allebei door het boek heen, afzonderlijk van elkaar. Ze steunden niet volledig op elkaar en het was niet dat de jongen op z’n eentje het meisje redde van de ondergang of omgekeerd. 

Daardoor bleef de plot heel verrassend omdat je eigenlijk als lezer niet zou kunnen voorspellen hoe het zou aflopen, zeker omdat je eigenlijk niet weet hoe je zelf zou handelen als je in die bepaalde situatie zo belanden. Ik hield ervan dat Brigid Kemmerer dan ook met dit boek een aantal belangrijke boodschappen meegaf. Dit boek was niet alleen verslavend, maar gaf nog niet iets meer mee. 

Call It What You Want heeft me helemaal niet teleurgesteld, integendeel: dit boek heeft mijn verwachtingen zelfs nog meer overtroffen. Het was zo’n verslavend boek: vol diversiteit, morele dilemma’s en romantiek (maar de goede dosis). Iedereen die houdt van een goede contemporary, lees eens dit boek. Je zal het je niet beklagen. Het is steengoed. Echt. Waar. Trust me.

Brigid Kemmerer | Bloomsbury | Paperback | 9781526605344 | 374 p.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.