Persoonlijk

Een speciaal plaatsje in mijn hart #2

Ik keek naar mijn boekenkast en zag al mijn pareltjes op een rijtje staan. Sommige boeken doen mij niet alleen glimlachen door de tekst, maar ook door de persoonlijke betekenis die ze voor mij hebben. Bij jullie ook?

Raar, maar waar! Er staan wel meerdere boeken in mijn boekenkast die iets meer betekenen dan alleen een mooi verhaal op witte pagina’s. Ook nu weer laat ik jullie kennismaken met deze filosofische kant van Audrey, want meestal ben ik wel een meisje die te veel over van alles nadenkt.

Twilight Saga van Stephenie MeyerTwilight

Die eerste keer

Niet die eerste keer waaraan iedereen nu denkt, maar het gaat om de eerste keer dat ik een Young Adult-boek las. Ja, Twilght was mijn eerste keer met Young Adult. Eigenlijk had mijn moeder de boeken voor zichzelf gekocht… Wie was er uiteindelijk mee weg? Haar indertijd tv-verslaafde dochter. Twilight was dus niet alleen een mijn eerste Young Adult- boek, maar ook mijn eerste boek sinds tijden!

Zo was de fangirl geboren

Hah, vroeger was ik enorm verslaafd aan tv-kijken. Wings Club, Hannah Montana en je kent de rest wel. Vreemd genoeg, kijk ik nu bijna geen tv meer. (Met uitzondering van een aantal films of series zoals Game Of Thrones.) Mama’s kunnen dus erg inspirerend zijn door je eens mee te sleuren naar de verfilming van Twilight. Ik moet zeggen dat ik erg geluk had toen mijn mama mij eens meenam. Misschien had ik hier wel geen blogjes voor jullie zitten typen! 

 

Het gaat dus niet alleen om mijn inspirerende mama, maar ik denk dat  ik, na het zien van Twilight, de eerste tekenen van een fangirl vertoonde. Ik heb nu nog altijd een stuk of 30 Twilight-posters en ik heb mijn dvd’s helemaal stuk gekeken!

Het feit is er

dat ik als ik deze boeken niet zou gelezen hebben, ik deze boekblog niet zou hebben. Het is raar dat één klein ding zo veel kan veranderen. Maar ik voel me nog steeds euforisch als ik naar deze boeken kijk in mijn boekenkast. Ik weet zeker dat veel mensen hun verslaving wel kunnen wijden aan Twilight. (En hun crush op Edward misschien ook…)

Dit is al de tweede keer dat ik zo’n artikel plaats, maar mijn vraag is nog steeds: heeft dit boek ook iets bij jullie teweeggebracht?

7 thoughts on “Een speciaal plaatsje in mijn hart #2

 1. Twilight was voor mij ook de eye opener!
  dankzij twilight, 9 jaar geleden, ben ik gaan lezen. mijn ogen werden geopend door de schrijfstijl van stephanie meyer, maar ook het verhaal.
  ze is ook een beetje het begin voor young adult boeken geweest waardoor andere schrijvers geïnspireerd raakten, nu hebben wij van die schrijvers ook weer boeken staan en ohhjeee wat houden we er van!
  bij deze, Bedankt Stephanie Meyer!

  liefs,
  Claire
  http://BooksWithClaire.Blogspot.com

 2. Wat heb je dit leuk geschreven! Voor mij was Twilight vooral het begin van mijn vampierfase – ik heb toen maanden (misschien wel jaren?) enorm veel boeken over vampieren gelezen 😛 Daarna stapte ik over op de gevallen engelen en uiteindelijk kwam ik bij science fiction terecht ^^

 3. Ik vind dit echt leuke artikelen! Ik ben zelf geen twilight fan, maar was vroeger echt een tijdje obsessed met The Hunger Games. Eigenlijk hetzelfde als dat jij vertelt: als ik die boeken niet had gelezen, was ik een stuk minder dol op lezen geweest én had ik mijn blog misschien wel niet gehad.

 4. Twilight was een van de eerste boeken die me verslaafd aan het YA genre maakte. Ik geloof dat ik net twaalf was geworden. Mijn moeder, tante en ik gingen altijd samen naar de films als ze uitkwamen en mijn moeder heeft de boeken ook verslonden. Hoewel ze nu een beetje gênant zijn kan ik niet ontkennen dat ze nog steeds een plekje in mijn hart hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.