Book Nerds

Een humoristische en inspirerende Leigh Bardugo bij de Releaseparty van List en Leugens

Releaseparty List en Leugens mét Leigh Bardugo en een drakenworkshop mét Julie Kagawa op dezelfde dag, is dat niet geweldig (of misschien een beetje gek)! Toch heeft deze Book Nerd het afgelopen zaterdag allemaal meegemaakt!

Gelukkig voor mij startte de releaseparty pas om 18u 30, dus ik had genoeg tijd om van Antwerpen naar Rotterdam te rijden. Als Blossom Books-ambassadeur en grisha-fan kon ik dit event gewoon niet missen. 12200737_755927207847401_1660132929_n

Het warme onthaal

Op autosnelwegen kunnen er nog wel eens files ontstaan en wij zaten in eentje. Gelukkig was alles snel opgelost en moest ik niet te laat binnenwandelen in de Donner. Ik was er nog nooit geweest, dus dat brengt ook al een beetje stress te weeg… We waren zelfs nog een beetje te vroeg! (Ik stress altijd te veel…) Ik kon dus nog een babbeltje slaan met iedereen. Meteen zag ik mijn mede-ambassadeurs en zelfs een paar mensen van het YA-Summercamp waar ik afgelopen zomer naartoe was geweest. Het was onmiddellijk een écht boekenfeestje en om elke hoek vond je wel iemand om mee te fangirlen. Plus, we kregen een leuke goodiebag mét chocomelk!

Het interview, de loterij & de quiz

Natuurlijk had Blossom Books écht leuke dingen voorzien voor meer dan 100 mensen. Het interview en de vragen van het publiek waren heel interessant. Leigh is gewoon een vrouw die erg veel humor heeft, maar tegelijk weet ze ook iedereen in de zaal te inspireren. Voor iedereen die nog niet weet dat in de Grisha-boeken Nederlands is verwerkt, weet het nu. Het gekke was dat Leigh ook gewoon die kleine woorden wist en ons zelfs begroette met “goede dag”. Echt leuk om te horen! List en Leugens Releaseparty

In de loterij kon je dan weer geweldige dingen winnen. List en Leugens, gigantische covers van Six of Crows en zelfs de ganse trilogie. Aangezien ik bijna nooit iets win in een loterij heb ik deze keer ook niets gewonnen. Jammer, maar gefeliciteerd aan alle winnaars!Leigh Bardugo

Als laatste activiteit buiten het signeren, had Blossom Books de Grisha Games voorbereid! Hierbij moest Leigh het opnemen tegen twee echte fans, die het boek erg goed moeten gelezen hebben. Myrthe, de uitgever van Blossom Books, stelde allerlei detailvragen die ik absoluut niet zou geweten hebben. Echt moeilijk hoor. Uiteindelijk stonden Sanne en Leigh gelijk en heeft de lieve Leigh Sanne tot winnares van de Grisha Games gekroond.

Taart, chips, drop en aanschuiven

Alhoewel de menigte in twee groepen was verdeeld om te signeren, was er nog steeds een lange rij. Maar, anders dan bij het Best of Ya-event met Kiera Cass werden er chipjes, drop en andere lekkernijen rondgedeeld! Terwijl we aan het aanschuiven waren, had ik het gevonden op een giga bureaustoel te gaan zitten en gewoon met iedereen een praatje te maken. Vooral met mijn vriendin die eigenlijk niet echt leest. IK NOEM HET EEN PRIMEUR: ze heeft zich nog nooit met zo’n boekige dingen geamuseerd. Mission accomplished!aanschuiven in de rij

Uiteindelijk mocht ik dan mijn boeken laten signeren en om mijn mama te bedanken voor het feit dat ze héél het land is doorgereden die dag, had ik gevraagd aan Leigh of ze iets liefs in mijn boek wou schrijven voor haar. Dit is het resultaat:Signeer Leigh

Natuurlijk moest ik ook op de foto en vond ik het heel leuk om een praatje met Leigh te maken.

Ik wil ook een polaroid-camera

Na het signeren kon je ook een polaroid laten trekken bij een mega cool scherm. Een polaroid geeft zo’n leuk effect en ik denk dat mijn vriendin en ik eventjes een gilmomentje hadden. 12201009_755927177847404_1653255681_nMaar de Donner is ook mega groot, dus konden we daar ook nog eens rond snuisteren en we schreven zelfs iets in het fanboek. Iets zoals dit:

Dear Leigh,
Hartelijk dank! 😉

Waarom hartelijk dank? Wel Leigh heeft het wel een stuk of 4 keer gezegd in het Nederlands. Dus nu is het vereeuwigd in het fanboek!

Naar huis, al wilde ik niet

Ook al zijn we om 23u vertrokken, toch was deze Belg maar om kwart voor één in haar bed. Het nadeel aan in België wonen, denk ik dan. Maar ik heb me ongelofelijk geamuseerd en deze zaterdag was echt de geweldigste dag ever. Ik heb weer met veel mensen mogen praten en deze Book Nerd is dan gewoon altijd blij.

Bedankt aan Blossom Books voor dit geweldig event en aan iedereen met wie ik weer eens heb kunnen babbelen. Maar vooral bedankt aan mijn vriendin, die ondanks haar weinige leeservaring met mij meegegaan is naar, wel, mijn wereldje!

2 thoughts on “Een humoristische en inspirerende Leigh Bardugo bij de Releaseparty van List en Leugens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.