Dear Book Nerd Book Club

De allerlaatste leesclub van 2017 was een echt feestje!

Ik weet dat ik er even heb over gedaan om een nieuw verslagje te schrijven over de boekenbeursleesclub, maar het is de laatste tijd zo druk geweest… Toch heb ik nog een helder geheugen en kan ik elke minuut nog navertellen. Zo geweldig was het dus!

Op 3 november, tijdens de ladies night op de boekenbeurs, hield Dear Book Nerd Book Club een leesclub over Brieven aan de Duisternis van Brigid Kemmerer. Dit sprankelende boek dat ik al in juli vorig jaar las, is me altijd bijgebleven. Ik was dus heel benieuwd wat de leesclub ging vinden van dit prachtboek. En ik had geluk! Brieven aan de duisternis scoorde het best van alle boeken die we dit jaar hebben gelezen. Ja, say what?!

Met de bende op stap

Omdat de leesclub maar om 19u begon op de stand van WPG Uitgevers, gingen we nog even lunchen in de Ellis Burger. Je weet het of niet, maar ik heb echt iets met burgers. Het was dus de perfecte plek om een geweldige dag in te gaan. We praatten bij en aten natuurlijk. Uiteindelijk gingen we dan rond 14u naar de boekenbeurs. Na een klein ritje op de tram arriveerde ik dus voor de derde dag op rij aan Antwerp Expo.  (Ja, de derde dag op rij. Waarom? Dat kun je hier lezen.) We haalden een truc uit dat niet gewerkt heeft bij de veel te dure vestiaire en gingen vervolgens op pad. Tussen al de warme mensen en boeken.23261823_709767822549916_1382190694_o

Ik kocht maar twee boeken!

Omdat het mijn laatste dag was, besloot ik om een paar boeken die ik de dagen voorheen had gespot te kopen. Zo kocht ik De spiegelmoorden van Bjorn Van Den Eynde en Traitor to the Throne van Alwyn Hamilton. Twee hele leuke boeken die ik al lang wil hebben. Plus, Traitor was heel goedkoop. 😉 We zwierven nog wat rond. Uiteindelijk kwamen we terecht op de releaseparty van het boek van Sylvia Van Driessche. Zij was in gesprek met Elfi. Het was een leuk, maar een ietwat oppervlakkig interview. Toen kregen we nog een leuke goodiebag met allerlei hebbedingetjes mee naar huis.

Make-up, champagne en kersensnoepjes

Uiteindelijk wees de klok op 18u30 en het werd al snel tijd om ons in het tuintje van WPG Uitgevers te installeren. Er lagen allerlei zitzakken in én we zaten naast de make-up stand van For girls only! Ik bedoel: daar moesten we van profiteren… Laure heeft natuurlijk de make-up uitgetest op mij en het resultaat was mooier dan ik had verwacht! (Zie de sprankelende foto…) Intussen zaten de anderen wat te lezen op de zitzakken en langzaamaan druppelden ook de andere deelnemers binnen. Deze keer waren een heel veel nieuwe gezichten die zich naar mijn mening heel erg geamuseerd leken te hebben.23261944_709767815883250_1423068527_o

Nadat we nog even gewacht hadden om de mensen die wat vertraging hadden met hun trein begonnen we aan het befaamde voorstelrondje. Daar kwamen we al te weten dat sommige mensen zich toch wel hadden laten gaan op de boekenbeurs. Heel erg leuk dus! Uiteindelijk nam ik mijn vragen bij de hand en begon de discussie. Here we go!

Zoals ik al zei, scoorde Brieven aan de Duisternis het beste ooit! Met 8,75/10 stootte het 13 minuten van de troon die maar een score van 7.2/10 haalde. Een echte prestatie dus! Velen vonden het boek emotioneel, tegenstrijdig en beter dan het cliché. De meesten waren heel erg te spreken over hoe de rouwverwerking op papier was gezet en iedereen vond de schrijfstijl van Brigid Kemmerer prachtig. Tja, met zo’n hoge score was bijna alles aan dit boek perfect.23270078_709767812549917_963273160_o

Toch hadden enkelen een aantal opmerkingen. Oké, als het je de achterflap van het boek leest, denk je dat dit boek het meest cliché-ding gaat zijn wat je ooit in je hele leven hebt gelezen. En velen dachten dit ook toen dit boek werd gekozen als boek. Toch heeft dit boek hen verrast omdat het zo goed in elkaar zat dat je eigenlijk niet doorhad dat je een cliché verhaal aan het lezen was. Het was zo natuurlijk dat niemand met z’n ogen heeft gerold.

En dat was het dan…

Ik was eigenlijk best wel emotioneel. Ik bedoel: het was de allerlaatste leesclub van 2017. Maar het was echt een leuke afsluiter. We dronken nog wat champagne, aten nog wat snoepjes en deden een mini-fotoshoot. Marcia’s camera is trouwens echt geweldig, dus dankzij haar hebben we zo’n mooie foto’s. Ook maakte ik nog wat dingen bekend… Maar die komen jullie allemaal te weten in de loop van de maanden…IMG_3587[1]

OP 20 JANUARI VIEREN WE ONZE TWEEDE VERJAARDAG!

We lezen Alter Ego van Marissa Meyer én gaan allerlei andere leuke dingen doen. Maar dit is zeker: het wordt een echt feest!

20 januari 2018 – 14u – Brugse Boekhandel

Met grote dank aan WPG Uitgevers – met name Lotte en Riens – voor de lekkere champagne en de leuke locatie!

Foto credits: Marcia van der Zwan

 

 

 

2 thoughts on “De allerlaatste leesclub van 2017 was een echt feestje!

  1. Wat een leuk verslag. De foto’s trouwens ook. Zo tof om er bekende gezichten in te zien verschijnen. Ik vind het nog steeds jammer dat ik er die dag niet kon bij zijn maar hoop dat dus goed te maken op 20 januari. Langs de ene kant durf ik het niet echt neerpennen vermits ik altijd schrik heb dat mijn lichaam mijn plannen zou verstoren (dat risico is er nu eenmaal altijd) maar ik hoop echt dat het dit keer wel lukt. Manlief wil me alleszins al afzetten bij het station in Berchem en van daaruit heb ik een rechtstreekse verbinding tot Brugge. Nu nog zien dat ik met Nancy of iemand anders van daaruit met de bus naar de boekhandel kan rijden én dan ben ik eindelijk een keer aanwezig op jouw leesclub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.