Book Nerds

Mijn avonturen op de boekenbeurs

In de herfstvakantie ging ik maar liefst 3 keer na elkaar naar de boekenbeurs. En geloof me, dat waren drie slopende dagen… Want drie keer heen- en terugreizen van Brugge naar Antwerpen is toch wel lastig. Benieuwd wat ik daar allemaal heb uitgespookt?

Ik ga nog maar een paar jaar naar de boekenbeurs. Zeker omdat het toch niet echt goedkoop is en het best wel ver is. Toch waren er dit jaar heel wat leuke dingen te doen die het helemaal waard waren om de verre reis af te leggen. En we beginnen natuurlijk bij dag 1.

Dag 1 – 1 november 2017 – Jojo Moyes-dag

Op 1 november kon je me vinden in de lange wachtrij voor Jojo Moyes. Ik had namelijk een vriendin die ook heel erg fan is van de schrijfster meegesleurd naar Antwerpen om te gaan luisteren naar het interview van Jojo en onze boeken te laten signeren. We waren vroeg in de ochtend vertrokken en ik had voor ons beiden een lekker ontbijtje mee voor op de trein. Toen we eenmaal waren aangekomen op Antwerp Expo, hingen we onze jassen weg in de MEGA dure vestiaire en gingen we op pad tussen de duizenden boeken. Hier en daar kwamen we een aantal bekenden tegen, dus het was heel erg gezellig. Grappig genoeg kocht ik die dag alleen een boterham met choco en banaan en geen boeken.IMG_3611[1]

Dag 2 – 2 november 2017 – Diversiteit in YA

De volgende dag kon je me weer vinden op de boekenbeurs, want daar mocht ik namelijk Myrthe Spiteri, girlboss van Blossom Books, interviewen over diversiteit in YA. Zie hieronder een foto van onze zeer serieuze blikken, want ik zweer het je: er werd toen heel wat serieuze shit besproken. We praatten over #ownvoices, #strijdvoordiversiteit, uitgeefstruggles. Op het laatste ontdekte ik ook in het publiek een leerkracht van mijn school. Dus ja, je kan je wel inbeelden hoe dat voelde. Na het interview at ik nog een beetje van de lekkere Geronimo Stilton-taart. Zoals ik al zei: een geweldige serieuze namiddag.IMG_3608[1]

Dag 3 – 3 november 2017- De laatste leesclub van 2017-dag

Ja, je leest het goed, vrijdag 3 november was de laatste leesclub van 2017 voor Dear Book Nerd Book Club. (*snif) Maar het was wel een onvergetelijke dag. Het begon allemaal bij mijn eerste lunch in Ellis Gourmet Burger met een aantal vriendinnen van de leesclub. Jongens, wat was dat lekker. Vervolgens gingen we met z’n allen naar de boekenbeurs waar we nog een paar uur rondzwierven tussen de boeken. Ik kocht er twee: Traiter to the Throne van Alwyn Hamilton en De Spiegelmoorden (gesigneerd) van Bjorn Van de Eynde. IMG_35731.jpg

Om 15 u gingen we dan naar de releaseparty van het nieuwste boek van Sylvia Van Driessche, Liefdestips aan mezelf. Een boek dat ik overigens fantastisch vond! Elfi Glam interviewde Sylvia. Het was een oppervlakkig, maar leuk interview. We kregen ook nog een leuke goodiebag met allerlei leuke spulletjes mee naar huis . IMG_3587[1]Uiteindelijk was het dan tijd voor de leesclub over Brieven aan de Duisternis van Brigid Kemmerer om 19u. Een compleet en memorabel verslagje moet nog komen, maar ik verklap je dit nu al: het boek scoorde 8,75/10 en is daarmee het best scorende boek van Dear Book Nerd Book Club!

Hoe was jouw boekenbeurs? Of ben je niet geweest?

 

 

9 thoughts on “Mijn avonturen op de boekenbeurs

 1. Ik ben dit jaar niet geweest. Hoewel ik veel dichter bij woon dan jij. Drie keer de trip van Brugge naar Antwerpen maken is inderdaad wel moedig. Maar het is zoals je zegt nogal duur daar en er was niemand die ik echt per se wilde zien. Aan de foto’s te zien heb je je wel geamuseerd.

  1. Ja, het was echt heel erg leuk! En inderdaad, als er niemand kwam dat je niet wilde zien is het niet echt de moeite. Misschien volgend jaar!

 2. Ik ben 9 november geweest en ik heb een hele dag m’n hartje kunnen ophalen. Ik tel elk jaar toch weer af tot de Boekenbeurs. Nu al aftellen naar de volgende keer!

 3. Ik vond de leesclub heel gezellig. Ben zelf 4 keer geweest woon dan ook vlakbij natuurlijk. Gisteren was men laatste keeen vond Carlos Luiz Zafón geweldig heel lang aangeschoven voor zijn kribbel in men boek. ☺️

  1. Ik vind het echt heel erg leuk dat je het een toffe leesclub vond! Dat maakt me heel erg blij! Ik ken ook een paar mensen die gisteren zijn geweest, maar zelf ben ik niet gegaan. 😉

 4. Ik ben 5 keer gegaan. Ik ben 3 keer mee gelopen met een boekblogster en dat was ontzettend leuk. Vooral om die kant eens te zien. Het drukke schema, bijwonen van interviews enz… We hebben ons kei goed geamuseerd. Volgend jaar doen we dat opnieuw.

  1. Wauw 5 keer! Dat is nog meer dan ik! Maar het is inderdaad wel een leuke aangelegenheid, zeker om allerlei interview en signeersessies bij te wonen! Ik wil volgend jaar zeker wel nog eens gaan!

 5. Ik ben in totaal vier keer naar de Boekenbeurs gegaan. Een keer om te gaan supporteren voor Marcia, een keer om Annelies aan te moedigen, een keer met mijn buurvrouw en een keer met mijn echtgenoot. Jammer genoeg viel geen één van die vier dagen op een van de dagen dat jij er was. Hopelijk lukt dat volgende keer wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.