Book Nerds, Persoonlijk

Bye studeermaand, hello leesmaand!

Gelukkig vind ik geschiedenis een fijn vak. Je weet al of die verhalen een happy end hebben.
– Marieke Nijkamp, 54 minuten

Ik kan geloven dat iedereen die nog naar de middelbare school gaat dit gevoel wel eens gehad heeft. Want ach, wat was het weer een lange examenperiode die met toch weer heel wat tijd, rugpijn én stress heeft bezorgd. Plus, ik kon ook niet zoveel boeken lezen als ik wou. (Dat is de extra dumper, denk ik dan…) Als ik dit postje  schrijf heb ik net gedaan met leren voor mijn laatste vak, Latijn, en ik voel me bijna euforisch. Ik heb het examen dan wel nog niet afgelegd, maar toch ben ik al blij. Zielsblij zelfs, want eindelijk heb ik dan weer tijd voor mezelf.

Op de planning

Even geleden had ik jullie in een post al laten weten dat ik mijn eigen mini-challenge ga aangaan. Ondertussen heb ik al 3 van 6 boeken uitgelezen dat op mijn challenge stonden, dus ik ben ontzettend goed bezig, al zeg ik het zelf. Maar ik denk dat ik tijdens het opstellen van de challenge toch niet zo goed heb nagedacht, want ik moet eigenlijk nòg meer boeken lezen dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Zo moet ik nog Malva van Hagar Peeters en het befaamde Het Hout van Jeroen Brouwers lezen voor de Inktaap. Inktaap is een soort event/beweging die jongeren aanzet om meer literaire pareltjes te lezen. Vraag me niet waarom ik hieraan mee heb gedaan als ik al zo’n grote tbr-stapel had, maar ik ben gewoon te ambitieus denk ik. Wens me alleszins heel veel succes met deze twee in de kerstvakantie.Leesclub Amy.png

Tegen 14 januari wil ik nog heel graag The Jewel (de Nederlandse versie) uitlezen voor Dear Book Nerd Book Club. We gaan een geweldig Skype-interview doen met de auteur om ons 1-jarig bestaan te vieren én gaan dan ook nog eens uitvoerig het boek bespreken in onze jubileumleesclub met taart en cocktails. Yep, het wordt zoals altijd weer eens geweldig!

Naast mijn leesplanning hoop ik ook nog veel te bloggen, want mijn to do-lijst is groot. Zo komt er misschien nog een geweldige winactie aan én wil ik jullie ook nog graag vertellen over mijn absolute favorieten van 2016. Dus komende weken kan je wel nog wat verwachten van deze Book Nerd, want ik heb er zo’n zin in!

IMG_1833[1].JPG

Op de planning 2.0

Ik ben niet zo asociaal dat ik alleen maar ga lezen met lekkere chocolademelk en altijd achter mijn computer zal te vinden zijn. Neen, ik ga deze vakantie ook nog weer wat centjes bijverdienen voor mijn tripje naar YALC deze zomer! (Ja, alles is geboekt en gekocht!) Ook ben ik van plan Kerstmis en nieuwjaar uitvoerig te vieren met vrienden en familie, want daar is tenslotte deze vakantie voor.

Examen Book Haul

Omdat ik er niet echt een aparte blogpost aan wil wijden, maar ik toch graag wil vertellen welke schatjes ik gekocht heb, heb ik hier voor jullie mijn Book Haul. Ik heb deze boeken gekocht voor dezelfde reden als elk jaar: ik wou een cadeautje voor mezelf omdat ik zo hard mijn best heb gedaan voor mijn examens. Zo kocht ik tweedehands deze drie mooie boeken die al keilang op mijn verlanglijstje stonden:

IMG_1828[1].JPG

 1. Hier was ik van Gayle Forman
  Dit boek staat al op mijn verlanglijstje sinds ik Als ik blijf van haar las. Ik weet nog dat ik het echt een goed boek vond én ik ben dus zo benieuwd naar deze nieuwe van haar. Heeft iemand het al gelezen?
 2. Mijn hart en andere zwarte gaten van Jasmine Warga
  Dit onderwerp (zelfmoord) spreekt me zo aan. Ik weet niet waarom en het is best wel erg dat het mee aanspreekt, maar dit boek lijkt me zo emotioneel om te lezen. Ik heb ook bij het verschijnen van het boek heel goede recensies gelezen, dus ik ben echt wel benieuwd of het mijn verwachtingen zal waarmaken.
 3. Wij keken allemaal op van Tommy Wallach
  Dit boek werd me ooit eens aangeraden door Eefje, de redacteur van Y&A. Omdat ik echt wel op haar advies vertrouw en leuke recensies van het boek heb gelezen, heb ik dit boek ook gekocht. Dit boek lijkt me echt geweldig. Vooral het sci-fi contemporary gedeelte!

Wat staat er op jullie planning voor de rest van 2016?

14 thoughts on “Bye studeermaand, hello leesmaand!

 1. Morgen is ook mijn laatste examen, maar op de een of andere manier gaan boeken er dit keer sneller doorheen tijdens de examens. ‘We keken allemaal op’ heb ik trouwens een tijdje terug ook gelezen. Vond het een goed boek, maar niet schitterend. Maar dat is ieder zijn mening natuurlijk! xxx

  1. Alvast succes met je examen morgen! Duim voor je! Ik kijk er echt naar uit om Wij keken allemaal op te lezen. Het lijkt me echt tof. Ben benieuwd!

 2. Haha ik hoop dat je examens goed gegaan zijn, de mijne moeten nog beginnen. Verlof = blokverlof :'( Enjoy it while you still can!

  Op mijn programma (behalve blokken): Het Zwarte Hart van Stephanie Garber, The Long Game van Jennifer Lynn Barnes en Of Fire and Stars van Audrey Coulthurst herlezen. Ik krijg ze officieel met Kerstmis, maar ik heb ze al kunnen gelezen.
  The Jewel ook lezen. Waarom zou dat zijn? 😉

  En dan nog wat onbelangrijke dingen zoals Kerstmis vieren.

  1. HAHA, ja ik geniet er nu wel van. Leuke planning trouwens! Het zijn nog altijd boeken die ik ook heek graag wil lezen. Alvast heel veel plezier met The Jewel. Is je pakketje al aangekomen?

   1. Het is vandaag aangekomen, heb ik net online gezien. Blijkbaar werkt Kiala niet op maandag?? Ik ga het morgen halen, want vandaag ben ik een hele dag op de campus en wanneer ik thuiskom dan is de winkel al dicht. Morgenvroeg eerste werk, en hopelijk is hij dan ’s avonds al uit want op donderdag heb ik geen les. Je ziet het misschien wel passeren op Goodreads als ik begin 🙂

 3. Ik heb Hier was ik gelezen. Vond hem eerlijk gezegd nog al tegenvallen, hou namelijk wel heel erg van If I stay en Where She Went. Hopelijk vind jij hem wel leuk!

 4. Ik heb niet echt veel concrete plannen voor de laatste dagen van 2016. Morgen echter wel want dan komt mijn nichtje langs, we gaan hier samen rustig thuis lunchen en vervolgens nog rustiger enkele films zien. Dat is alweer een hele poos geleden dus ik heb echt wel zin in zo’n filmdagje. Verder hoop ik vooral weer eens wat tijd te vinden om te lezen. Dat is er in december nog niet zo vaak van gekomen.

  1. December is inderdaad een geweldig drukke maand. Ik heb deze maand denk ik maar twee boeken kunnen lezen, dus ik hoop dat ik er nog een paar zal kunnen lezen! Morgen ga ik met m’n familie kerst vieren en daar kijk ik ontzettend naar uit! ?

 5. Ik ben zooo blij dat ook mijn examens voorbij zijn! Het duurt toch altijd zo lang… Maar goed om de een of andere reden lees ik even snel of misschien zelfs sneller tijdens de examens, wat niet altijd ten voordele van mijn examens is maar oke ? Hier was ik ligt onder de kerstboom, de andere ken ik eigenlijk niet maar zien er wel heel tof uit! Verder lees ik eerst Zwarte veren uit en daarna weet ik het nog niet

  1. Haha! Ik ben ook zo blij! Gisteren eergisteren heb ik ook mijn rapport gekregen, dus ben extra blij, want mijn harde werk heeft echt wel geloond. 😉 Ik heb eigenlijk ook nog best veel gelezen tijdens de examens, maar meestal had ik na al dat leren gewoon geen zin meer om iets te doen. En is Zwarte Veren een aanrader? Ik heb er al zoveel goeds over gehoord!

   1. Rode letters was zeer goed. In Zwarte veren ben ik nog niet zo lang bezig maar het is nu al goed! En ja mijn harde werk is gelukkig ook beloond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.