Book Nerds

Book Hangover #2: alles is oppervlakkig

Misschien kunnen jullie mijn eerste blogpost over mijn Book Hangover bij The Winner’s Curse (die ik overigens heb weggegeven voor mijn blogverjaardag!). Dus zoals je hier ziet heb ik er weer een beetje last van…

Guilty of being a Book Nerd! 

Toen in van Blossom Books De Hemel Begint Bij Je Voeten heb gekregen, had ik waarschijnlijk al last van een post- Book Hangover. Nou ja, met een boek van Jandy Nelson kon ik dat wel verwachten. Maar de eerste Book Hangover was niets in vergelijking met deze hier. Alles wordt zo oppervlakkig. Jandy’s schrijfstijl is gewoon buitengewoon en als je dan een ‘gewoon’ boek leest lijkt alles zo gewoontjes en dit-doet-er-nu-echt-niet-toe.

Lief Hoofd, schrijf ik met mijn vinger op mijn spijkerbroek, Gedraag je.
– Jandy Nelson, De Hemel Begint Bij Je Voeten

I See The Light In The Dark

Je kan natuurlijk niet voor eeuwig blijven hangen in de wolk van De Hemel. Nee, we moeten doorzetten en de andere boeken ook eens een kans geven. Misschien had de Blauwe Diamant gewoon pech toen ik het vlak na De Hemel oppakte, maar na pagina 2 had ik al afgehaakt omdat Donelly’s schrijfstijl zo doorsnee.

Maar wat zijn nu mijn remedies?

  • Herlees één van je favoriete boeken (of een bewerking ervan) om het hemelse gevoel tegelijk in te tomen en aan te sporen om te bloeien. In mijn geval was dat Leven en Dood van Stephenie Meyer. Dit boek brengt net dezelfde kriebels in je buik als toen je Twilight voor het eerst las. Zorg er dus voor dat je gedachten ergens anders zijn.
  • Misschien ben je dan toch “gedoemd’ om je boek keer op keer te herlezen. Als er echt niets aan te doen valt, natuurlijk!

Je kan nog steeds denken dat dit echt gezeik is, maar deze gevoelens na het lezen van De Hemel zijn zo echt. Ik heb er nog meer last van dan bij Ik Geef Je De Zon. Gelukkig zijn er nog een aantal schrijvers waarmee Jandy Nelson kan wedijveren en ook mijn TBR is zo groot dat ik écht wel meer boeken wil lezen en verkennen!

Hebben jullie ooit eens een prachtig boek uitgelezen en heb je daarna echt moeite gehad om een ander boek mooi te vinden?

1 thought on “Book Hangover #2: alles is oppervlakkig

  1. Nope. Meestal betekent dat echt gewoon dat het volgende boek wat je leest simpelweg niet goed genoeg is. Book hangovers bestaan niet voor mij.
    Je moet gewoon op zoek gaan naar beter geschreven boeken en zeker niet teruggrijpen op boeken die slecht geschreven zijn, maar je een nostalgisch gevoel geven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.