Book Nerds

Ik mocht een prijs in ontvangst nemen!

Oké, het was dan niet omdat ik iets goed had gedaan… Maar ik mocht een prijs in ontvangst nemen voor een buitenlandse auteur die niet aanwezig kon zijn op de prijsuitreiking. En dat vond ik heel erg leuk!

Op 29 mei vond in bibliotheek De Krook in Gent de uitreiking van de KJV-prijs plaats. De Kinder- en Jeugdjury leest elk jaar acht boeken (6 oorspronkelijk Nederlands en 2 vertaalde werken). Elk van deze boeken maakt dan kans op de Kinder-en Jeugdjury Prijs.

Ik was voor de prijsuitreiking nog nooit in de vernieuwde bibliotheek van Gent geweest, maar had er wel al veel over gehoord. Het was echt een leuke ervaring om in die gigantische bibliotheek rond te lopen. Toch vond ik de bibliotheek allesbehalve aantrekkelijk. Ik vond het interieur zo donker en voelde me weinig tot niet geïnspireerd. Toen ik dan naar de YA’s ging kijken, zal ik dat ze alle laatste nieuwe boeken hadden, maar ook daar waren de kleuren weer saai grijs…

Ondanks dat was ik wel mega enthousiast voor de prijsuitreiking! Ik mocht in de zaal op een gereserveerde stoel gaan zitten en naast me zat de enige echte vertaalster van Ik Geef Je De Zon! (Ik hoop dat je weet dat ik dat boek zo goed vond, dus dan weet je ook dat ik even gepraat heb met Aimée Warmerdam!) Dat was dus echt geweldig!

Uiteindelijk was het dan tijd voor de echte prijsuitreiking! Met een leuk filmpje werden de winnaars van de oudste categorie (14-16 jaar) bekendgemaakt. Op de derde plaats kwam het boek Grensgangers van Aline Sax (Davidsfonds), op de tweede plaats Ik Geef Je De Zon van Jandy Nelson (Blossom Books) en als eerste kwam Waar het licht is van Jennifer Niven! Na een kort bedankingsfilmpje van Jennifer mocht ik naar voren gaan om haar bloemen en prijs in ontvangst te nemen. Op zich hield het niet veel in, maar het was toch eens een leuke ervaring.

Na afloop wou ik nog heel graag eens Piet De Loof opzoeken, want zoals je weet vond ik zijn boek Het Laatste Lied echt een tof boek. Maar helaas vond ik hem toen niet meer! 🙁 Ik had waarschijnlijk nog even te lang blijven kletsen, denk ik.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.