Book Nerds

Book Tag: Leesgewoonten

Ik werd getagd door Laurie van Laurie’s Bookshelf om deze tag in te vullen. Vandaag kom je dus alles te weten over mijn leesgewoonten. Tja, die soms wel heel beschamend zijn. Haha. Hier gaan we!

1. Heb je een bepaalde plek waar je leest?

Ja, eigenlijk wel. Ik lees het liefst in de zetel onder een lekker warm fleecedeken. Maar als iemand daar tv aan het kijken is, dan verplaats ik me het liefst naar mijn bed. Ik heb een speciaal boekenkussen die ik dan gebruik om mijn hoofd op te leggen. En tja, het is ook gewoon het comfortabelst. Maar ik lees ook vaak op school tijdens de studie. Ik bedoel: alle tijd dat je hebt om te lezen moet je spenderen, toch?

2. Heb je een boekenlegger of stuk papier?

Ik heb boekenleggers, maar die gebruik ik niet zo vaak. Het zit namelijk zo dat wanneer ik begin met lezen ik vaak op een plaats ben waar ik geen boekenleggers in mijn bereik heb. (Zie: de zetel.) Daarom gebruik ik meestal een papieren zakdoek of bonnetje. Maar als de boekenlegger als standaard in het boek ziet zoals bij Het lot en Cinder, dan gebruik ik die wel natuurlijk!

3. Kan je zomaar stoppen met lezen of lees je eerst het hele hoofdstuk uit?

Ik kan zomaar stoppen met lezen. Ik denk ik eigenlijk nooit bij na om verder te lezen tot aan een hoofdstuk. Ik stop gewoon wanneer ik wil.

4. Eet of drink je tijdens het lezen?

Ja, soms wel. Ik hou wel van een warme chocomelk of een lekkere frisdrank tijdens het lezen. Ook eet ik af en toe, maar dat beperk ik tot het minimum. Ik haat vieze vlekken op mijn boeken.

5. Multitasking: Muziek of tv tijdens het lezen?

Muziek. Ik hou er wel van als er muziek op de achtergrond speelt terwijl ik lees. Want soms is het gewoon te stil, weet je wel.

6. Een boek per keer of meerdere tegelijk?

Ik lees er meerdere tegelijk, oeps. Vooral als ik Franse of Nederlandse schoolboeken moet lezen, lees ik er meerdere tegelijk. Ik heb graag nog mijn ‘ontspanningsboek’, als je snapt wat ik bedoel…

7. Lees je thuis of overal?

Overal. Maar dat vertelde ik je al.

8. Lees je hardop of stilletjes in je hoofd?

Stilletjes in mijn hoofd. Hardop lezen zou een beetje freaky zijn…

9. Lees je vooruit (bijvoorbeeld het laatste hoofdstuk)?

Hmm, soms. Meestal kan ik het weerstaan, maar soms ook niet. Het komt er dan op neer dat ik ofwel wil weten of er eigenlijk nog iets spannends zal gebeuren ofwel wil ik gewoon weten als het koppel nog samen is op het einde. Tja…

10. Breek je de rug van een boek of hou je het liever nieuw?

Ik hou mijn boeken liever nieuw, maar soms lukt dat gewoonweg niet. Ik bedoel: Engelse paperbacks zijn echt verschrikkelijk om te lezen als je ze niet kraakt. En bij sommige Nederlandse gebeurt het spontaan. Ik vind het niet altijd mooi, maar ik maak er geen drama van.

11. Schrijf je in je boeken?

Nee, eigenlijk niet. Ik zou soms niet weten wat ik erin moet schrijven. Ik neem meestal mijn notitieboekje erbij als ik echt commentaar wil opschrijven. Ook maak ik vaak gebruik van sticky notes om leuke quotes aan te duiden. Het is altijd leuk om dat achteraf nog eens terug te lezen.

Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar jullie leesgewoonten! Kraken jullie de rug van een paperback of niet?

Bij deze tag ik ook de geweldige Zwartraafje, Leave No Story Behind en Oog op de toekomst!

 

2 thoughts on “Book Tag: Leesgewoonten

  1. Dankjewel voor de Tag Audrey! Ik heb hem al een keertje ingevuld en toen ik het daarnet herlas merkte ik dat ik eigenlijk nog steeds dezelfde favoriete bladwijzer heb. Al heb ik een tijdje terug wel eens het oorspronkelijke Fantastic Beasts and Where to Find them-boekje luidop gelezen omdat ik mijn Engels wat wilde opfrissen. Als ik Harry Potter lees doe ik dat automatisch met een Engels-accent dus dat leek me een leuke manier om mijn gekke accent dat ik de afgelopen jaren ben beginnen spreken af te leren. šŸ™‚

    http://www.zwartraafje.be/blog/2014/05/leesgewoonten-tag/

    1. Haha, ik wist niet dat je de tag al ingevuld had! Maar des te leuker. Ik vind het grappig om te lezen wat de verschillende leesgewoonten zijn van iedereen. Haha, maar als ik een Engels boek lees dat zich in Engeland afspeelt, spreek ik soms ook in mezelf met een Engels accent. (Dat maakt het zoveel leuker!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.