Book Nerds

Boekenbuit: de wondermooie stapels boeken

Oké, ik maak niet zoals vele bloggers een book haul van de maand. Maar als ik zie dat ik toch wel weer een stapeltje heb verzameld om aan jullie te tonen, dan doe ik dat met veel trots! De afgelopen tijd heb ik heel wat boeken mogen toevoegen aan mijn boekenkast… Benieuwd welke?

Hmm, misschien ben ik er deze keer ook wel weer een beetje overgegaan met mijn grote stapel boeken. Ik heb zoveel mooie boeken kunnen kopen, maar kreeg er deze keer heel ook wat. Ik kan niet wachten om ze aan jullie te tonen, dus hier zijn ze dan:

Bijzondere vertelsels van Ransom Riggs (met illustraties van Andrew Davidson) – vert. Tine Poesen

Dit boek heb ik onlangs nog maar gerecenseerd hier op mijn blog. Ik vind het echt een geweldig boek. Zeker als je het in je handen hebt, want het is een mooie glimmende hardcover. (Daar valt iedere Book Nerd toch voor?) Deze bundel van verhalen over Bijzonderen is echt de moeite waard. Waarom? Dat lees je in mijn recensie!IMG_2974[1]

Gouden Zoon van Pierce Brown – vert. Carla Hazewindus

Vorig jaar in augustus lazen we met Dear Book Nerd Book Club het eerste deel in de serie, Rood. Ik hield toen ontzettend van het boek en AH! wat ben ik blij dat ik eindelijk het vervolg kan lezen! Rood was zo’n machtig boek. Ik weet niet hoe ik dat anders moet omschrijven. Ik heb het eerste boek met huid en haar verslonden. Ik ben benieuwd of ik het vervolg net zo goed zal vinden. Het is alleszins wel een dikke pil met net nog een 600 pagina’s. Maar ik zie het zitten, want ik heb al veel goeds gehoord over het vervolg.IMG_2975[1].JPG

Cinder en Scarlet van Marissa Meyer – vert. Sandra Hessels

Deze twee prachtige hardcovers kon ik voor een klein prijsje tweedehands kopen van een vriendin die ze niet echt leuk vond. Een aantal jaar geleden hield ik zoveel van deze boeken, maar ik heb nooit de kans gehad om ze verder te lezen. Gelukkig kan ik dat nu wel dankzij Blossom Books! Toch ga ik wel nog eerst even de eerste twee in deze serie herlezen, want mijn geheugen heeft een opfrisbeurt nodig. Ik ben benieuwd of ik ze na zo’n lange tijd nog steeds zo geweldig ga vinden.IMG_2976[1].JPG

Kill The Boyband  van  Goldy Moldavsky – vert. Astrid Staartjes

Dit boek kreeg ik ook onlangs toegestuurd! En zoals elk gek boek, is dit er eentje precies voor mij. Dit boek over een groep meisjes die een lid van hun favoriete Boyband ontvoeren, lijkt me echt een origineel, maar bovenal grappig. Ik ben dus echt benieuwd of ik evenveel van het boek zal houden als ik van de cover doe.IMG_2980[1].JPG

Donkerblauwe woorden van Cath Crowley – vert. Ans van der Graaff

Dit boek heb ik ondertussen al uitgelezen. Het is waarschijnlijk een van de boeken die mij meteen uit mijn reading slump heeft gehaald. En dat moet je maar kunnen. Ik heb dit boek over een bloeiende (maar niet clichématige) romance in een tweedhandsboekenwinkel in minder dan 24 uur uitgelezen. Plus, WAT EEN COVER! AAAAH!IMG_2989[1].JPG

Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray – vert.

Je kan het niet onder stoelen of banken schuiven dat deze serie enorm geliefd is en dus ook bij mij. Ik heb de eerste delen van deze trilogie zo verslonden en ik hoop van harte dat ik dit slotdeel met net zoveel plezier zal lezen. Net als de voorgaande delen heeft het boek weer zo’n mooie cover. Ik ben zo verliefd.IMG_2987[1].JPG

Op mijn schouders en Waar het licht is van Jennifer Niven – vert. Karin Pijl en Aleid van Eekelen-Benders

Deze boeken heb ik gekregen omdat ik Jennifers KJV-prijs in ontvangst mocht nemen. Deze bestsellers staan al een eeuwigheid op mijn lijstje, maar ik heb nog nooit de kans gehad om ze te kopen. Waar het licht is had ik wel gelezen in de bibliotheek! Toch moet je een mooi exemplaar van het boek in je kast staan hebben, niet?IMG_2991[1].JPG

De voordelen van onbeantwoorde liefde van Becky Abertalli – vert. Astrid Staartjes

Dit boek stond al op mijn lijstje van zodra ik van het bestaan afwist. Ik bedoel: een nieuwe Abertalli? Daar ga ik voor in de rij gaan staan. Uren, echt waar. Toch heb ik dat niet moeten doen, want dit boek zat in de goodiebag van YALfestNL! Je hebt geen idee hoe luid ik gegild heb bij het zien van dat boek in mijn zak! Het is zo’n mooi boek. Precies zo’n schatje als Simon. (Helaas is die laatste nu wel helemaal gemolesteerd door mijn vriendin. Peh.) Ik kijk er dus zo naar uit om in dat boek te beginnen van zodra ik tijd heb!IMG_2992[1].JPG

Wat is het laatste boek dat jullie gekocht hebben?

 

 

 

8 thoughts on “Boekenbuit: de wondermooie stapels boeken

 1. Ik ben heel goed in me inhouden om boeken te kopen en ze bij de bibliotheek te halen (zoals door meestal naar de boekenwinkel te gaan zonder geld, dat werkt heel goed). Vooral omdat ik ABSOLUUT GEEN PLAATS heb. Ik kan nog twee boeken kopen en dan is mijn kast vol (ik moet die dringend reorganiseren). Maar als ik toch geld meeheb komen er altijd prachtige boeken mee naar huis (zoals de laatste keer de hele Infernal Devices serie en ik heb al gepland om 30 mei meteen ACOWAR te gaan halen).

  1. Haha ik heb ook niet echt veel plaats meer, maar dat is omdat ik op het punt sta te verhuizen. Maar over het algemeen kan ik me ook goed inhouden hoor. Maar soms als ik echte koopjes kan doen, dan laat ik me gaan! ?

 2. Ik ben nog aan het wachten op enkele boeken die ik eind april online heb besteld. Deze week donderdag ben ik echter nog naar het Boekenfestijn in Antwerpen geweest en daar heb ik nog twee boeken gekocht. Een gesigneerd exemplaar van Resist (Sarah Crossan) en The Rook (een combinatie van MI5 en tovenaars dus dat kan eigenlijk niet slecht zijn. Hoop ik alleszins.) Ik heb echter ook heel wat boeken niet mee naar huis genomen vermits het geen volledige reeksen waren én ze de eerste delen vaak niet hebben liggen. Eigenlijk probeer ik strenger te zijn in het wel/niet kopen van boeken maar bij de Kringloopwinkel en het Boekenfestijn durf ik wel eens een impulsaankoop te doen als de prijzen meevallen.

  1. Ik vind het Boekenfestijn altijd gevaarlijk, maar toch heb ik mezelf al altijd kunnen inhouden! (Maar ben wel jaloers op je gesigneerd exemplaar!) Helaas zorg ik er blijkbaar altijd voor dat ik toch geweldige boeken voor een klein prijsje koop. ?

 3. Wat heb je veel leuke boeken gekocht! Ik ben erg benieuwd naar Donker Blauwe Woorden, hij klinkt erg interessant. Het laatste boek wat ik kocht was denk ik een poëziebundel. 🙂

  1. Haha ja, hé. Een beetje té veel. Maar ben er heel blij mee! Donkerblauwe woorden is echt een aanrader! Zin in een leuk boek, dan moet je die zeker lezen.

 4. Wat een stapel Audrey! Uiteindelijk heb ik ‘Op mijn schouders’ niet meer gekregen, wat ik helemaal niet erg vind want het lijkt me echt geen boek voor mij XD Gouden zoon en Een miljoen werelden met jou heb ik met veel plezier gelezen en naar de Cinder reeks ben ik nog altijd nieuwsgierig!

  1. Haha, het was toch niet echt iets voor jou dat boek! ? Ik ben heel erg benieuwd naar de andere boeken! Ik ga veel mogen lezen in de zomervakantie! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.