Dear Book Nerd Book Club

Zo veel vleugels en liefde op de Zilveren Releaseparty

Vanessa Gerrits is een dame naar wie ik al een lange tijd opkijk. Eerst omdat ze een geweldige blog heeft en later omdat ze de balls had om haar eigen boek uit te geven. Vorig jaar pikte Dutch Venture Publishing haar manuscript van Tweedehands Vleugels op, vernederlandste het en gaf het opnieuw uit. Omdat Vanessa altijd naar onze leesclub komt in Brugge (en er soms verschrikkelijk lang voor in de auto moet zitten), besloot ik om samen met haar en Jen Minkman de release van haar tweede boek te vieren in de Brugse Boekhandel en dat was een ontzettend succes!

Ergens in augustus las ik het eerste deel Tweedehands Vleugels uit, omdat dat boek me toch wel beviel, kijk ik echt wel uit naar het vervolg! Leuk dat ik met Jen kon regelen dat het event voor de echte releasedatum van het boek plaatsvond, want dat maakte het extra speciaal. Vol enthousiasme reed ik dus naar de Brugse Boekhandel om 13u en werd meteen al opgewacht door iedereen.

De voorbereidingen

Ik vind een event voorbereiden altijd heel leuk. De boekhandel had echter al het meeste werk gedaan zoals de stoelen klaarzetten en het scherm ophangen, maar toch moest er nog redelijk wat gedaan worden. Samen met Vanessa en haar echtgenoot zetten we nog de laatste puntjes op de i zoals de microgolf voor de overheerlijke pannenkoeken klaarzetten en de snoepjes die ik had meegebracht in potjes doen. Later voegde ook Marcia zich bij ons en zette haar statief klaar, want zij ging een geweldig fimpje maken. Zie hier het resultaat!

Let it snow, let it snow

Zaterdag 11 februari was uitgerekend de dag waarop de eerste sneeuw in Brugge viel. Voor sommige mensen was het dus wat lastig om de weg te vinden en zeker toen het bleek dat er een wegomlegging was, druppelde iedereen op een ander tijdstip binnen. Toch was dat helemaal niet erg! We sloegen met iedereen een babbeltje, praatten -wat verrassend- over boeken en aten veel snoepjes. (Nou ja, ik toch…) Uiteindelijk begon dan het event en dat werd heel geweldig! IMG_2061[1].JPG

Wist je datjes

Het is leuk om te weten hoe een boek er nu eigenlijk is gekomen. Zeker van Vanessa die oorspronkelijk zelf haar boek heeft uitgegeven en dus alle aspecten van het uitgeven zelf heeft gedaan. Zo interviewde Jen Minkman Vanessa heel spontaan, kregen we mooie tekeningen van Vanessa te zien en als primeur had Vanessa in haar PowerPoint ook nog de eerste covers van Tweedehands Vleugels bijgevoegd. Dat laatste was zo leuk om te zien, echt waar! Ik hield ontzettend van de verschillende jasjes van Tweedehands Vleugels, maar ben uiteindelijk wel heel blij met de cover die het nu is geworden, want ik vind die ontzettend mooi. IMG_2057[1].JPG

Worldbuilding, dat is nog allemaal niet zo simpel

Vervolgens kon iedereen genieten van een leerrijke workshop van Jen Minkman. Vermits ik die workshop ooit al eens gehad had, deed ik mijn best om de dia’s van Jens PowerPoint perfect te laten verlopen. Nou ja, perfect… Het was een heel interessante workshop die toch wat ander licht bood op een verhaal schrijven. Zeker en vast interessant voor beginnende schrijvers. Ook de input van de aanwezige schrijvers zoals Vanessa en Morgan Blade maakte de workshop extra interessant.

16707337_755933347903949_6860315992847844374_o.jpg
Foto Credits: Marcia van der Zwan (oogopdetoekomst.com)

 

De kers op de pannenkoekentaart

Als laatste stond er een quiz op het programma. De winnaar van de quiz zou in Vanessa’s derde boek (het laatste deel in de trilogie) een plaatsje krijgen. Met andere woorden: de winnaar ging met naam en al in het boek voorkomen. Je kan je dus wel inbeelden dat het er competitief aan toe ging tijdens de 10-vragen quiz. Tijdens de pannenkoekentijd verbeterde Vanessa de blaadjes met de antwoorden en kwam het nog tot een gelijkstand! Uiteindelijk moesten twee dames nog eens spannende schikkingsvraag beantwoorden. Het was echt spannend, maar engel Chiara- Gisèlle ging met de overwinning strijken. Gefeliciteerd!

16602468_755933284570622_5245931508201937248_o.jpg
Foto Credits: Marcia van der Zwan (oogopdetoekomst.com)

 

Pannenkoekentijd!

Vanessa maakte werkelijk de grootste stapel pannenkoeken die ik ooit in mijn hele leven heb gezien. Bovendien waren ze ook nog eens overheerlijk, dus mmmmmm… Met de hulp van reddende engel, Nana, werd ik master chef in koken met de microgolf. Ondertussen nam iedereen ook een kijkje in de boekhandel en iedereen was echt onder de indruk van het aanbod van de boekhandel. Ja, ik weet het: ze zijn een geweldige boekhandel. Nog eens bedankt aan Vanessa voor de geweldige pannenkoeken, ze waren overheerlijk!IMG_2063[1].JPG

Books & more

Tijdens de pannenkoekentijd en erna was er de mogelijkheid om de boeken van Jen en Vanessa te kopen. Ook had Jen Minkman speciale poppetjes laten maken die perfect bij het boek pasten. Echt geweldig. Ik kan me dus inbeelden dat veel mensen gelukkig naar huis gingen, maar dan wel met een lichtere portemonnee. (Net als ik dus.) Vanessa signeerde mijn boek, ik ging dan ook nog eens op de foto en was fotograaf van dienst voor de andere mensen. Het was dus echt heel leuk. Vooral omdat ik aangesproken ben als Book Club Queen. Ik bedoel: wie wil dat nu niet? IMG_2079[1].JPGIMG_2065[1].JPG

Aan alle mooie dingen komt een eind

Met veel verdriet moest ik natuurlijk afscheid nemen van iedereen. Langzaamaan ging iedereen weg, maar gelukkig waren ze wel. Ik denk dat iedereen een geweldige dag heeft gehad en dat maakt me ontzettend blij. Toen ik later die avond thuiskwam en nog eens bladerde naar het dankwoord in Zilveren Vleugels ontdekte ik iets geweldigs. Vanessa heeft onze leesclub bedankt voor de steun voor haar boek en daar werd ik wel even emotioneel van. Echt waar, alles met zoveel plezier. Dank je voor dat extra bedankje Vanessa, maar zoals je wel weet doen we alles met ontzettend veel plezier. 😉 IMG_2081[1].JPG

4 thoughts on “Zo veel vleugels en liefde op de Zilveren Releaseparty

  1. Super leuk verslag Audrey! Ik heb ook heel veel koekjes, snoepjes en overheerlijke pannenkoeken gegeten haha 😉 ik kijk al uit naar het volgende evenement!

  2. Wat een leuk verslag Audrey. Die laatste foto met jullie drietjes is zeker een leuke herinnering om er later aan terug te denken. Ondertussen heb ik trouwens zin gekregen in pannekoeken en die staan hier vanavond jammer genoeg niet op het menu. 🙁

    1. Haha! Nu ik er zo aan terugdenk krijg ik nu ook weer zin in pannenkoeken. Ze waren dan ook zo lekker! Dank je wel trouwens! Hopelijk kunnen we nog eens wat organiseren dicht bij jou zodat we je ook nog eens zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.