Wat is taal toch mooi...

Zelf een verhaal schrijven

Meestal zijn boekenbloggers grote dromers als het om schrijven gaat. We koesteren de droom om zelf eens een boek te schrijven. Ikzelf ook.

Onlangs heb ik meegedaan met de WO II-wedstrijd van Blossom Books. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik iets zou winnen of ik in de top 10 zou belanden. Maar toen ik, de avond voor mijn Engelandreis, op de de website van Blossom Books keek, zag ik mijn naam staan. Joehoe!

Ik had een heel weekend gespendeerd om het verhaaltje te schrijven en te herschrijven. Toch mocht het verhaaltje maar 1000 woorden zijn, dus heb ik meer moeten schrappen dan bijschrijven. De wedstrijd van Blossom Books is eigenlijk een kleine wedstrijd waarbij alleen de eerste 100 euro krijgt en een kleine publicatie. Het grote publiek (jullie dus!) kunnen nu stemmen op het beste verhaal, al vind ik niet dat het echt eerlijk verloopt… Jullie kunnen mijn eerste ‘succesvolle’ verhaaltje hier eens lezen en als jullie tijd hebben eens stemmen.

Maar natuurlijk heb ik plannen om eens een echt boek te schrijven zoals die van mijn B.I.E.B. Ik denk dat ik wel eens zal moeten leren plannen. De meeste schrijvers stellen toch tenminste een plot op waar ze zich ongeveer aan houden… Maar omdat ik daar niet zoveel ervaring mee heb, ga ik deze zomer naar het YA kamp van Storm Publishers. Samen met een hoop andere beginnende schrijvers zal ik een korteverhaal schrijven onder begeleiding van de uitgevers. Ik denk dat ik daar ontzettend veel zal leren zodat ik mijn schrijfsels nog beter kan maken!

En jullie? 

Hebben jullie als eens aan een zelfgeschreven boeken gedacht? Of zijn jullie bezig eentje te schrijven? Ik weet dat een verhaal schrijven moeilijk is, maar ik denk dat redelijk veel mensen toch wel een verborgen schrijftalent bezitten. Om mezelf en jullie een beetje moed in te spreken: gewoon blijven lezen en schrijven want ooit schrijf je eens het juiste verhaal… Kijk maar naar de 14-jarige SaraBookz die een uitgeefcontact bij Unieboek-Het Spectrum op zak heeft. Wat bewonder ik dat meisje!

Schrijven jullie een verhaal? Enkele tips, misschien? 

1 thought on “Zelf een verhaal schrijven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.