Book Nerds

YALFestVL was een prachtige eerste editie!

Het heeft even geduurd vooraleer dit verslagje online kwam, maar het is meer dan verdiend dat ik hier iets over schrijf! Voor het eerst was er een groot YA-event in België en daar kan de hele YA-community in België niet blijer om zijn. Het was een gezellige avond en ik kijk al uit naar een volgende editie!

Ik had er echt heel veel zin in toen ik vertrok van school. Ik pakte mijn boeken in en was helemaal in m’n nopjes. De hele leesclub uit Brugge had besloten om te carpoolen naar Antwerpen, dus het was gezellig druk in de auto. We stopten aan de Burger King, aten snel iets en vertrokken weer richting de file op de Antwerpse ring. Maar gelukkig kwamen we er net op tijd uit en waren me mooi op tijd voor het feestje!

Rare locatie, maar super lieve mensen!

Een van de twee dingen waar ik geen fan van was, was de locatie. Het feestje van het jaar vond namelijk plaats in het museumcafé van het fotomuseum van Antwerpen. Het was het heel erg nauw en rumoerig. En niet zo publiek- en eventvriendelijk. Maar iedereen die het event organiseerde was ontzettend lief, vriendelijk en behulpzaam. Je voelde je meteen welkom en je zag dat zij er net zoveel zin in hadden als de bezoekers!foto van Boekvinder.

Ook was het geweldig om al die bekende gezichten te zien. Er waren zoveel mensen van de Dear Book Nerd Book Club aanwezig. Een goede een derde waren allemaal boekenvrienden, dus het plezier kon gewoon niet op. Ook leerde ik veel nieuwe mensen kennen – die vreemd genoeg ook allemaal de leesclub kenden – en dat vond ik dus echt super leuk.

Interview-time!

Het tweede ding waar ik helemaal geen fan van was, was de interviewer. Hij had duidelijk de boeken van de auteurs nooit gelezen en dat vond ik een beetje beschamend. Zeker omdat je als interviewer zo’n interessante vragen kon stellen aan de auteurs die aanwezig waren. Maar het was heel grappig om te zien hoe enthousiast alle boekclubleden waren over Allesbehalve Oké van Laura Steven. We waren  precies echte roadies op de eerste rij…IMG_3817[1].JPG

Gezellig praten en polaroids

Het leukste aan dit event was dat er altijd ruimte was voor een praatje. Je kon een babbeltje maken met mensen die in de signeerrij stonden, maar de auteurs maakten ook maar al te graag een paar minuten vrij om een praatje met je te maken. Zo kletste ik met Kass Morgan over haar Netflix-serie en fangirlde ik met Laura Steven over YALC in Londen. Ik nam met iedereen een polaroid, tot ik besefte dat mijn vullingen op waren. *huilen

Chitty Chat

We zijn echt als laatsten gebleven! We raakten aan de babbel met de mensen van de Standaard Boekhandel en Lannoo én ik mocht ook nog eens 10 minuutjes Tomi Adeyemi interviewen! (Dat komt trouwens binnenkort online!) We dronken ook nog wat op het terrasje, maar toen we zagen dat iedereen alles begon op te kramen, beseften we dat het ook tijd was voor ons om te gaan.foto van Boekvinder.

Een geweldige eerste editie!

Ik hoop van harte dat we nog eens zoiets gaan mogen meemaken in België. Misschien wel op een andere locatie en met een andere interviewer, maar ik vond het echt een héél groot succes. Het was gezellig, de sfeer zat helemaal goed en iedereen is tevreden met een geweldige goodiebag naar huis gegaan. Heel erg bedankt dus aan de organisatie voor jullie enthousiasme! Ik heb er heel erg van genoten!

De meeste foto’s zijn genomen door Marcia Van der Zwan van Boekvinder! Thank you!

 

 

3 thoughts on “YALFestVL was een prachtige eerste editie!

  1. Zo leuk om je verslagje nog te lezen! Ik vond het ook een toffe avond, al ben ik het compleet met je eens wat betreft de interviewer en de locatie. Fijn dat jullie met de leesclub konden carpoolen, want met de trein was het toch nog een behoorlijk avontuur..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.