Book Nerds

Wrap-up | Examens afgelegd, leuke boeken gelezen en snode plannen gesmeed

Zoals je vast gemerkt hebt, was het even stil op dit plekje. In januari had ik weer de hele maand examens en ik besloot om me daar helemaal op te focussen. Ik vind het moeilijk om in zo’n stressperiode aan iets anders te denken of dingen te schrijven. Maar dat wil wel niet zeggen dat ik helemaal niet gelezen heb… 

Ik had acht tergende examens 

Er kwam precies geen eind aan. Al sinds december was ik bezig met de voorbereidingen, studeerde de hele kerstvakantie en toen de examenperiode er dan echt aankwam, leek er precies geen einde aan te komen. Ik miste het bloggen, lange knusse leesdagen en het sociale contact ontzettend. Vooral dat laatste vind ik tijdens de blok heel moeilijk, want tja, je kan helemaal niets anders dan de hele dag achter je bureau zitten. Bovendien is de examenperiode ook altijd de periode waar ik me mentaal altijd het zwaks voel: weinig beweging, weinig sociaal contact, veel stress en veel tijd met je eigen gedachtes. Kortom: ik ben blij dat ik een paar dagen vakantie heb gehad voor ik terug aan het nieuwe semester begin. 

Ik kreeg mijn bestemming voor mijn buitenlandse semester toegewezen 

Dit jaar vertrek ik voor een half jaar naar andere oorden. Mijn familie had gehoopt dat het in Europa zou zijn, maar helaas voor hen zette ik Uruguay in Zuid-Amerika op mijn nummer 1. EN IK KREEG DE PLAATS TOEGEWEZEN! Een heel semester studeren en dingen ontdekken aan de andere kant van de wereld, als dat niet fijn klinkt. Toch is er naast euforie ook wel een beetje angst. Ik ben nog nooit zo lang weggeweest zonder familie of vrienden, dus ik weet nu al dat het een grote beproeving zal worden. Maar ik heb er zin in en vooral: ik heb zin om dingen te ontdekken. 

Dat betekent helaas ook dat er voor die tijd dat ik in Uruguay zal zijn, geen leesclubs zullen zijn. Ik hoop wel dat ik de tijd zal vinden om nog te bloggen en wat van mijn avonturen met jullie te delen. 

Ik las zes boeken tijdens de examens en de blok

Ja, vraag me nooit hoe ik het doe, maar ik hou ervan om na een drukke studiedag wat te lezen. Ik las The Savage Song en het vervolg, Our Dark Duet van V.E. Schwab, When Dimple met Rishi van Sandhya Menon, A Heart So Fierce and Broken van Brigid Kemmerer, Full Disclosure van Camryn Garrett en tot slot, Birthday van Meredith Russo. Van de meeste boeken zal er de komende weken een recensie verschijnen.

Snode plannen voor 2020

Ik kreeg ook nog een paar leuke mailtjes met leuke vragen tijdens de examens. Je kan dus weer heel wat leuks verwachten in 2020 op het vlak van YA!

Hoe was jouw januari? Welke boeken heb je gelezen?

3 thoughts on “Wrap-up | Examens afgelegd, leuke boeken gelezen en snode plannen gesmeed

  1. Amai, dat zal ook voor je familie wennen zijn. Ik ben wel alvast benieuwd naar zowel je verslagen vanuit Uruguay (op de één of andere manier kan ik die naam niet anders lezen dat U-ru-kaaaai. Ik vermoed dat ik iets te veel naar Lords of the Ring gekeken heb. ;)) als naar die snode plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.