Recensie

Witheet | Jennifer L. Armentrout

WitheetAuteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Harper Collins Holland
ISBN: 9789402709407
Pagina’s: 416
Samenvatting:

Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is.
Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel…

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

Mijn mening: 9/10

Toen ik tijdens de leesclub van Hof van Doorns en Rozen een mysterieuze boekenbon kreeg van mijn opa, kon ik het echt niet laten om het nieuwe boek van Jennifer L. Armentrout te kopen. Ik ben namelijk verliefd geworden op die vrouw en dit boek heeft mijn gevoelens zeker en vast versterkt. Nou ja, verliefd? Nee, ik denk dat ik eerder de boeken aanbid die zij heeft geschreven en ik moet zeggen dat Witheet verreweg één van de beste is die ik heb gelezen.

Ik kocht dit boek omdat ik even nood had aan een boek die me kon brengen naar een wereld ver hier vandaan of toch op z’n minst allesbehalve realistisch was. Ik had nood aan fantasy met een vleugje humor en als je dat zoekt, dames en heren, ben je bij Jennifer L. Armentrout aan het juiste adres. Maar dan ook echt! Ik wil geen spoilers geven, maar er is één heel grote verrassing in het begin van het boek die je luidop doet lachen en het boek doet verder lezen met de grootste grijns op je gezicht!

Zoals ik hierboven al zei: ik ben hartstikke fan van Armentrouts schrijfstijl en sarcastische opmerkingen. Maar het komt ook misschien door het feit dat Jennifer ervoor gezorgd heel dat er één hele speciale en grappige jongen in voorkomt. Zoals jullie misschien al weten, als je mijn blog in de gaten houdt, heb ik een zwak voor schattige irritante en knappe jongens/demonen/vampiers/aliens. Dus in dit boek ook. Ik lag helemaal plat door Roth, maar dan ook helemaal. Dit is dan wel een fantasy met een queeste, maar het voelde zo goed en levensecht aan door de alledaagse humor en problemen. Als je mij zou gevraagd hebben als mijn buurman een demon in vermomming was, zou ik ja gezegd hebben. Echt een geweldig gevoel. (Roth, mag ik dus je telefoonnummer?)

Bovendien zou je niet alleen daarom het boek moeten lezen, maar ook voor het intrigerende verhaal met de engelen en het feit dat het op Hush Hush lijkt, maar eigenlijk een miljoen keer beter is.  Inderdaad, een miljoen keer beter. Geen personage die graatmager is of die een hele rare stunt uithaalt op het einde. Kortom, het hoofdpersonage Layla heeft wel haar menselijke/demonische foutjes, maar is zelfverzekerd en laat zich niet uit de weg slaan door een stel irritante wachters, demonen of een dude genaamd Roth. (Ze is wel een tikkeltje naïef, maar ik zie het door de vingers.) Jennifer L. Armentrout heeft er echt wel voor gezorgd dat haar hoofdpersonage, ook al is ze opgegroeid bij wachters, heel menselijk en normaal lijkt. Kortom, ik ben fan.

Witheet is dus een boek die je moet gelezen hebben, ongeacht je Jennifer L. Armentrouts New Adult-reeks leuk vindt of niet. Het is een boek die je nodig hebt tijdens de rage van Contemporary of alles wat erop lijkt. Soms heb ik ook wel genoeg van die zware onderwerpen. Dus, een groot applaus voor Harper Collins Holland voor het vertalen, want ik had de spanning, de knapperds en het Jennifer L. Armentrout nodig.

3 thoughts on “Witheet | Jennifer L. Armentrout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.