Wat is taal toch mooi...

Wist je dat het vandaag gedichtendag is?

Waarschijnlijk niet! Wel, ik zou het ook niet weten als we niet voor Nederlands de stad in moesten gaan om gedichten voor te dragen… Poëzieweek

Veel mensen zullen nu vast denken dat het weer de zoveelste thema- dag is, maar het was wel heel speciaal! Random mensen aanspreken en hun een mooi gedichtje vertellen om hun dag op te beuren, vind ik toch wel leuker dan een normale Nederlandse les.

Vele mensen leken wel te genieten van een leuk gedichtje en als je een chocoladewinkeltje binnenging, was de kans groot dat je een chocolaadje scoorde. Helaas waren er ook mensen die totaal geen gedicht wilden horen… We gingen namelijk een boekenwinkel binnen (een boekenwinkel!) en die wilden absoluut geen versje horen. Schandalig, zeg je dan!

Deze dag was een echte leuke ervaring! En voor iedereen die het wil lezen, een ontspannend gedichtje kan nooit geen kwaad. 😉

Verlanglijstje

Geef mij Nescio en Tsjechov, oude boeken.
Geef mij na mijn zoveelste kale reis
iemand die mij twee haren uittrekt
en glimlachend zegt: je wordt grijs.
Geef mij alles en zeg: het is niets.

Geef mij niets en zeg: dat is alles.
Geef mij mezelf, geef mij jou.
Ik heb gezocht naar wist ik maar wat.
Geef mij nu eindelijk
wat ik altijd al had.

~Herman de Coninck

Heb jij iets leuks gedaan voor gedichtendag?

3 thoughts on “Wist je dat het vandaag gedichtendag is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.