Book Nerds

Wat te doen als de examens voor je deur staan

Oké, elke keer als ik weer intensief in de LEERboeken moet duiken, kun je op mijn blog meestal een aankondiging vinden. Deze keer ga ik toch proberen om een aantal posts voor te bereiden om jullie toch nog wat leuks voor te schotelen in deze ‘fantastische’ tijd. Maar als je jezelf moet voorbereiden is het toch altijd leuk om een paar toffe stappen te ondernemen. Zie hier, de to-do list van Audrey!

Sommige van jullie zijn al lang van de schoolbanken en moeten niet meer stressen om die grote toetsen. Maar, lezen is altijd leuk niet?

Stap 1: kijk ernaar uit

Als je weet dat je voor een grote opdracht staat en je heel veel stress hebt, zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken als je de opdracht gedaan hebt. Goede gevoelens of niet! 

Ik koop bijvoorbeeld altijd een cadeautje voor mezelf, iets zoals een boek of een film die ik al een tijdje wil zien. Ook ga ik altijd met mijn vriendinnen na het laatste examen iets gaan eten in het stad. Als ik eerlijk ben, zijn dat echt dingen waarvan ik echt blij word als ik aan het studeren ben. Het werkt altijd als je het even niet meer ziet zitten.

Stap 2: wees goed voorbereid

Je hebt het al een tig keer gehoord van je ouders, leraren en begeleiders. Kortom, de hele wereld. Maar het is wel degelijk zo. Als je je goed voorbereid hebt, kun je ’s avonds nog gezellig meekijken met je ouders naar een film of heb je nog even de tijd om een boek te lezen. Aangezien ik vroeg op voorhand begin met leren, heb ik dan al meestal vroeg gedaan en hoef ik niet met hoofdpijn naar bed. Nu ik in het vierde middelbaar zit, begint het natuurlijk veel moeilijker te worden op om 17u 30 al klaar te zijn met leren en ik besef ook dat je aan de universiteit nooit zo vroeg klaar zal zijn. Maar het principe is dan ik altijd wil klaar zijn met studeren voordat ik hoofdpijn krijg. (Goed voornemen, maar soms lukte het niet altijd en bleef de hoofdpijn voor de rest van de examenperiode duren.)SCHOOL

Stap 3: ontspan

Ga gaan joggen, lees met je raam open of speel met je hond. Het maakt helemaal niets uit, als je maar eens de buitenlucht proeft. Ik sleep mijn mama altijd mee naar winkels en zoek altijd bij haar een excuus om even buiten te komen en te communiceren. Tijdens het leren, vind ik een pauze in de buitenlucht heel belangrijk. Vooral als je geen hoofdpijn wil krijgen. Neem dat maar van mij aan.

Stap 4: trakteer jezelf op snoepjes (tijdens het leren)

Ik weet het, we zijn geen honden, maar soms verdien je een beloning aan je hard aan het werken bent. Alhoewel eten en studeren bij mij nooit echt samengaan, vraag ik toch altijd aan mijn mama om mijn favoriete eten in te kopen. Snoepjes, koekjes en natuurlijk ook af en toe een gezond stuk fruit. Ik weet dat die ongezonde koekjes niet zo goed voor je zijn, maar zoals altijd als ik iets met chocolade eet word ik zalig happy. Deze keer gaat het echt niet om je lijn, maar om even happy te zijn.

Deze stappen zijn de dingen die ik altijd doe als ik leer. Iedereen heeft zo zijn eigen rituelen als je aan het studeren bent of toen je studeerde. Laat me gerust weten welke! Tips zijn altijd welkom!

Aan alle mensen die ook examens hebben in december of januari, veel succes and may the odds be ever in your favor!

4 thoughts on “Wat te doen als de examens voor je deur staan

  1. Hi Audrey,

    Except to start early enought with a goos rythm for learning, I also take into account to have half a day off one or two days before the exam. And then not sitting home but going somewhere. Being distracted for a few hours, traveling to somewhere and being a tourist. This gives me some rest in my head. And feeling confident because I know I am prepared. In the evening I am back home and reading my summary.

    Good luck with the exams!

    Greetings by Sophie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.