Books

Vijf poëziebundels die ik nog graag eens wil lezen

Af en toe snak ik naar poëzie. Ik vind dat het soms zo veel meer kan raken dan een gewoon boek. Een gedicht kan dagen en jarenlang in je hoofd blijven hangen en dat vind ik gewoon zo prachtig. Er staan nog vijf poëziebundels op mijn leeslijstje en laat me alvast in een comment weten welke ik zeker en vast moet lezen.

Ik zal zeggen dat ik ontzettend kan genieten van het werk van Rupi Kaur. Haar gedichten zijn zo toegankelijk en tja, ze raken je gewoon diep. Ook las ik vorig najaar een poëziebundel van eigen bodem, Het zout uit je ogen van Miriam Bruijstens, en die vond ik heerlijk.

Vijf poëziebundels op mijn leeslijstje

De dingen die ik nooit kon zeggen – Roxanne Wellens (Van Halewyck)

Dit boek heb ik zelf nog niet in mijn bezit, maar ik ben in de toekomst zeker en vast van plan om die bij m’n boekhandel te bestellen. (Tja, je kan niet alles in een keer kopen, hé?) Het zit zo dat de titel me al ontzettend aanspreekt. Het intrigeert me en maakt me benieuwd. Bovendien wordt ze ook vergelijken met Rupi Kaur, dus als dat maar zo een beetje is, dan zit dit helemaal goed. Roxanne Wellens is trouwens maar een jaar ouder dan ik, dus dat maakt me zelfs nog benieuwder.

Shame is an An Ocean I Swim Across – Mary Lambert (Feiwel & Friends)

Deze poëziebundel ben ik ooit eens beginnen te luisteren toen ik nog een abonnement had op Scribd. De auteur las toen zelf haar poëzie voor en ik kan je verzekeren dat ik nog nooit zo hevig alle emoties heb gevoeld. Helaas heb ik niet de hele bundel kunnen uitluisteren, dus daar wil ik in de toekomst zeker nog werk van maken.

The Sun and Her Flowers – Rupi Kaur (Andrews McMeel Publishing)

Ik las ooit met zoveel liefde Milk and Honey van Rupi Kaur. Ik kocht even geleden haar tweede bundel, maar zoals zoveel boeken in mijn boekenkast staat hij daar nog ongelezen. Ik weet niet waarom ik er maar niet in begin, maar ik wil het binnenkort zeker doen. Ik weet pas hoeveel ik van poëzie houd zodra ik het weer begin te lezen.

Veinte poemas de amor y una canción desesperada – Pablo Neruda

Me encanta leer en español. Ik hou van lezen in het Spaans. Voor mij is dat altijd een soort teken dat mijn duizenden uren studeerwerk echt wel hun vruchten afwerpen. Ik wil dus graag ook eens wat poëzie proberen. En wat is er dan beter dan iets van de beroemde Pablo Neruda? Ik vind de titel alleen al zo geweldig.

Lullabies – Lang Leav (Andrews McMeel Publishing)

Deze bundel kocht ik drie jaar geleden tijdens mijn trip naar New York. En nog steeds ben ik er niet in geslaagd om die uit te lezen. Ik weet niet meer waarom ik het precies zo graag wilde hebben, maar iets in de cover en gewoon de titel spraken me ontzettend aan.

Welke poëziebundel zou je me graag eens aanraden? Ik zoek eigenlijk nog een aantal Nederlandstalige favorieten.

1 thought on “Vijf poëziebundels die ik nog graag eens wil lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.