Books

Vijf boekentips om in de halloweenstemming te komen

Om eerlijk te zijn, mis ik het nu extra hard om Halloween te vieren, want stiekem had ik toch altijd zin in die themafeestjes, zeker als er boeken bij betrokken waren. (Lees maar eens mijn verslagje van de Clavis Halloweensleepover.) Helaas zal dat dit jaar niet lukken, dus dan moeten we er maar zelf iets moois van maken. En hoe gaat dat beter met een (griezelig) goed boek? Vandaag geef ik je vijf boekentips!

Het negende huis – Leigh Bardugo

Voor het negende huis moet je wel even je tijd nemen om tot het griezeligste stukje te lezen, want het boek neemt wel goed de tijd om de spanning op de bouwen. Maar dit boek heeft zo’n griezelige vibe. Ik kan er niet echt mijn vingers opleggen, maar het had mij helemaal in de ban toen ik het voor de eerste keer las. Hoe kan het ook anders? Met magische studentenclubs op de prestigieuze universiteit van Yale en een hoofdpersonage dat met geesten kan praten.

These Witches Don’t Burn – Isabel Sterling

Dit boek heeft een wat vrolijke sfeer, al zit er ook een groot mysterie in het verhaal. Het is een boek over liefde, hedendaagse heksen en heksenjagers. Als ik nog meer moet opsommen om je te overtuigen om dit boek te lezen, dan zeg ik nog één ding: je leest dit boek met een grote glimlach terwijl je onder je dekentje van je warme chocolademelk sipt.

The Priory of The Orange Tree – Samantha Shannon

Ik ben zelf nog maar net in deze grote kloefer begonnen, maar ik vlieg nu al door de bijna negenhonderd pagina’s. Dit boek is niet per se halleweenachtig, maar het heeft zo’n geweldige fantasiewereld. Draken, een sterke worldbuilding, een snoepje voor de taalliefhebbers en queer personages. Dit is hoe fantasy eruit moet zien. Het is fenomenaal. Echt, een aanrader.

Cemetery Boys – Aiden Thomas

Cemetery Boys is het soort boek dat nu echt geweldig is om te lezen. Het Latinx hoofdpersonage roept een geest op en tja, wat kan hij anders dan verliefd worden. Het lijkt me geen griezelig boek, maar wel het soort boek dat perfect is om te lezen tijdens het vallen van de bladeren.

List en Leugens – Leigh Bardugo

List en Leugens is het eerste deel in een griezelig goede duologie. Magie, leugens en overvallen spelen hier de hoofdrol en sleuren je mee in een geweldig verhaal dat je niet meer loslaat. Het is zo’n heerlijk goed boek. Echt, dit wil je lezen.

Welk boek lees jij graag met Halloween? Welk boek geeft jou al die griezelige vibes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.