Books

Vijf boeken die ik graag nog wil uitlezen voor het einde van het jaar

Om eerlijk te zijn heb ik het gevoel dat dit jaar gewoon voorbijgevlogen is. Ik heb bizar veel gewerkt, maar ook die maanden in lockdown hebben er voor gezorgd dat ik niet eens merkte dat er tijd voorbij ging. Ook las ik verbazingwekkend veel dit jaar. Momenteel zit ik al aan 63 boeken en dat is voor mij een absoluut record.

Aangezien ik ontzettend veel ongelezen boeken nog in mijn kast heb staan, zijn er best wel nog veel boeken die ik wil uitlezen voor het einde van het jaar. Maar gaat dat ook lukken? Dat is de vraag. Ik moet zeker nog drie verplichte boeken voor school lezen en dat zijn: De opgang van Stefan Hertmans, De aanslag van Harry Mulisch en El ruido de las cosas al caer van Juan Gabriel Vásquez.

This Coven Won’t Break van Isabel Sterling

This Coven Won’t Break is het vervolg van These Witches Don’t Burn. Ik hield zo erg van het eerste deel dat ik meteen het vervolg heb besteld, maar omdat er wat dingen tussenkwamen, heb ik nog niet de tijd gehad om erin te beginnen. Dit boek ga ik zeker en vast nog uitlezen.

Zelfs als we zwijgen van Marieke Nijkamp

Ik kreeg dit boek vorige week toegestuurd, maar mijn tijd is ver te zoeken. Zelfs als we zwijgen is een van de boeken waar ik zo naar uitkeek dit jaar, dus ik wil het dan ook nog dit jaar uitlezen. Ik hoop dat het zo spannend is als het lijkt, want ik ben er helemaal klaar voor.

Feniksbloed van Adam Silvera

Ja, ik weet het: dit boek is al een paar maanden uit en toch ligt het nog steeds ongelezen in mijn kast. I apologize. Maar ik heb er gewoon nog niet de zin voor gevonden om erin te beginnen. Ik wil het wel, maar het lukt niet. Ik zal er dus snel eens werk van moeten maken.

Loveless van Alice Oseman

Ik las dit jaar al een boek van Alice Oseman en dat was Radio Silence. Ik was er toen eigenlijk best wel fan van, dus ik kocht met een cadeaubon haar nieuwste boek Loveless.

De dingen die ik nooit kon zeggen van Roxanne Wellens

Ik besef net dat ik dit jaar nog geen enkele poëziebundel heb gelezen en daar schaam ik me een beetje voor. Gelukkig mocht ik De dingen die ik nooit kon zeggen van Doreen lenen, dus misschien kan ik het dit jaar nog goed maken.

Honourable mention: Ik zou eigenlijk ook nog Alter Ego, Aartsrivalen en Apocalyps van Marissa Meyer willen lezen. Helaas zijn dat ontzettend dikke boeken, dus ik denk niet dat het me gaat lukken om die nog allemaal uit te lezen. (Want ik moet ook nog veel lezen voor mijn bachelorpaper, so.)

Welke boeken zou jij nog graag dit jaar uitlezen?

1 thought on “Vijf boeken die ik graag nog wil uitlezen voor het einde van het jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.