Books

Vijf anti-stress boeken voor tijdens jouw examens

Over minder dan een week begin ik weer met mijn examens. Precies dan heb ik twee weken alleen maar tijd om mijn leerboeken open te slaan. Toch slaag ik er toch altijd in een paar boeken uit te lezen tijdens die stressvolle periode, want ontspanning is soms net zo belangrijk als het leren zelf.

Het is soms moeilijk te bepalen welke boeken je graag leest tijdens je examens. Soms verkies je fantasy omdat dat je helemaal weg doet zweven van het hier en nu. Anderen – zoals ik – grijpen dan liever naar een wat luchtiger boek. Bij deze, heb je mijn favorieten op een lijstje!

Donkerblauwe woorden van Cath Crowley

Dit boek heb ik in een ruk uitgelezen. Tja, soms is dat niet echt de goede aanpak tijdens de examens, maar zo gaat de tijd wel snel. Je kijkt ernaar uit om wat nieuwe hoofdstukken te lezen en je leeft zo naar iets toe. En dat is heel belangrijk tijdens je examens. Voor mij dan toch. Dit boek doet je helemaal wegdromen en is zo je kleine pauze waard. Lees het en geniet.IMG_2989[1]

Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout

Deze boeken zijn waarschijnlijk mijn reddingsboei tijdens de examens. Ik lees die boeken zo graag tijdens die periode. Het is precies alsof ik mijn brein even op uit kan zetten en gewoon kan genieten. Ik moet niet denken aan ingewikkelde formules of mijn Franse schrijfopdracht. Nee, ik kan gewoon genieten. Deze serie is dus echt de moeite om te lezen tijdens de examens.IMG_3089[1]

Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas

Voor mensen die dan eerder van fantasy houden, vind ik dit boek (en de serie) een echte aanrader. Het is precies het soort boek dat je moet lezen om even naar een andere wereld gekatapulteerd te worden. Zo kan je eventjes afstand nemen van je wiskunde of ingewikkelde fysica-oefeningen. Zoals ik al zei: je kan gewoon genieten. En het is bovendien ook een geweldige serie!IMG_3087[1]

Het balseizoen van Jonah en Lisa Dyer

Als ik me niet vergis heb ik dit boek gelezen tijdens mijn examens in december. En als ik me niet vergis, heb ik me toen enorm geamuseerd. Dit boek is precies het luchtige boek dat een ijverige student nodig heeft tijdens zijn/haar pauzes. Je kan je helemaal uitleven. De humor is geweldig, de situaties in het boek zijn geweldig en de schrijfstijl is iets waar je niet bij hoeft na te denken. Perfect dus!IMG_3088[1]

Witheet van Jennifer L. Armentrout

Dit boek is waarschijnlijk een van mijn meest luchtige geweldige boeken in mijn boekenkast. Nee, serieus. Het is zo’n goed boek én zo onderwaardeerd. Ik vind de covers zo lelijk, maar de inhoud is echt fenomenaal. Witheet is precies zo’n boek die een glimlach op je gezicht tovert bij elk woord. Meer heb je toch niet nodig? En ps; in dit boek zit er zo’n geweldige hottie!Furthermore-ademloos

Deze wil ik zelf nog uitproberen

Omdat ik nu ook weer bijna examens heb, heb ik ook een aantal boeken klaarliggen die ik graag tussendoor wil lezen. Ik heb er weer te leukste- dat hoop ik toch- uitgeplukt. Ook wil ik nog steeds wat boeken lezen voor ik naar YALC vertrek 26 juli, dus ik zal me moeten haasten.

Am I Normal Yet? – Holly Bourne

Dit boek heb ik een week geleden gekocht voor mijn YALC-reading challenge (de challenge waarbij ik zoveel mogelijk boeken zal proberen te lezen). Ik verwacht dat ik boek ongelofelijk luchtig zal zijn, met een licht feministisch kantje. Precies perfect voor mij dus. Ik heb ook al zeer goede recensies gelezen over het boek, dus dat maakt me des te nieuwsgieriger.IMG_3101[1].JPG

Geek Girl – Holly Smale

Over dit boek hoor ik niets anders dan lof. Echt, niets anders. Dit is dan volgens velen hét ultieme lachboek en dat lijkt me wel wat voor tijdens de examens. Holly Smale komt ook naar YALC, dus dat komt dan nog eens perfect uit. Ik kan niet wachten om in dit schatje te beginnen!IMG_3099[1]

De zon is ook een ster – Nicola Yoon

Binnenkort komt de film Everything, Everything uit en daar kan ik niet op wachten. Nicola’s tweede boek staat dan ook hoog op mijn tbr-lijst. Het lijkt me precies zo’n boek dat zwaar genoeg is, maar tegelijkertijd zo mooi. Tja, ik kan niet wachten om aan dit prachtexemplaar te beginnen. Ik vrees dat dat niet allemaal zal lukken tijdens mijn examens, maar dan alsnog wil ik er graag in beginnen!IMG_3097[1].JPG

 

Welk boek is jullie ultieme anti-stress boek?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.