Review

Vicious, opnieuw een meesterwerk van V.E. Schwab

Victor and Eli, due to a research project gone wrong, become ExtraOrdinaries with supernatural powers. Ten years later Victor escapes from prison, determined to get his revenge on the man who put him there, while Eli has spent the years hunting down and killing other EOs. Driven by the memory of betrayal and loss, the arch-nemeses have set a course for revenge…

Mijn mening: 9,6/10

V.E. Schwab is misschien wel eens mijn favoriete auteur. Haar ietwat afstandelijke schrijfstijl en meesterlijk plotwerk liggen me gewoon zo goed. Ik verslond al eerder haar A Darker Shade of Magic-trilogie, The Savage Song-duologie en haar kinderboek. Ik was dus heel erg benieuwd naar dit boek over goed en kwaad, over superhelden en antihelden. En wederom stelde ze niet teleur.

Wat me weer helemaal in de ban hield was de geweldige schrijfstijl van V.E. Schwab. De manier waarop ze de hoofdstukken in elkaar verweeft. De manier waarop ze telkens kleine stukjes van het grote mysterie onthult en dat het blijft verbazen. Eigenlijk ben ik van alles fan. Zeker de vibe die heel het boek afstraalt: afstandelijk, mysterieus en heel meesterlijk.

Zoals ik al wist van haar andere boeken, is deze auteur een meesterplotter. En dat was in Vicious niet minder. Dit boek bleef verbazen, hoofdstuk na hoofdstuk, en het laat je gewoon niet los. Ook als je de laatste pagina hebt omgeslagen.

Waar V.E. Schwab ook heel erg bekend om staat is dat haar personages ontzettend gelaagd zijn en ook hier was dat niet anders. Elk personages had zijn goede en slechte kanten. Soms was je gevoel over bepaalde personages zo anders in het begin, maar langzaamaan laat de auteur je elke kant van het personage zien. Schwab is gewoon niet bang om personages in een slecht daglicht te zetten. Ze zet tegenstellingen tegen elkaar, houdt het spannend en blijft verrassen.

Waar het dus gewoon op neerkomt, is dat dit boek weer een meesterwerk was. Je kunt het pas echt weten, als je er zelf weer eens in begonnen bent. Haar boeken hebben zo’n speciale vibe. Die ligt je of die ligt je helemaal niet. Maar wat ik wel weet, is dat het mij altijd helemaal bekoord. Ik wil nu alles lezen van Schwab, want haar verhalen zijn zo verslavend en inspirerend. Ik kijk nu al uit naar deel twee, Vengeful.

Vicious | V.E. Schwab | Titan Books | 9781783290215 | 353 p.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.