Review

Vervloekt | Josephine Angelini 

Afbeeldingsresultaten voor vervloekt josephine angeliniAuteur: Josephine Angelini
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024569267 
Vertaler: Lia Belt
Prijs: €17,99 (editie op de foto) / €5 (andere cover)
Pagina’s: 432
Samenvatting:

De 16-jarige Helen woont met haar vader op het eiland Nantucket, waar zelden iets gebeurt. Dus wanneer de mysterieuze familie Delos op het eiland komt wonen, heeft iedereen het erover. Alleen Helen wantrouwt van begin af aan de Delos-familie. Dan ontmoet ze Lucas. Hij maakt een storm aan emoties in haar los. Hij is belachelijk knap en ze kan hem wel met haar blote handen wurgen. Door een oude Griekse vloek voelen ze een diepe haat voor elkaar. Maar soms is de liefde sterker dan de haat en kunnen zelfs de goden niet voorkomen wat er gebeurt…

Mijn mening: 8,5/10

Al sinds het Boekenfestijn van 2015 stond dit boek om mijn verlanglijstje. Ik kocht er namelijk al het tweede deel (omdat het zo goedkoop was) zonder ik het eerste had gelezen. Een echte Book Nerd, dus. Grappig of toch niet, het kwam er nooit echt van om het eerste boek te kopen. Dus toen LS het boek uitgaf in het najaar van 2015 en Vanessa van Mijn B.I.E.B graag haar exemplaar met mij wou ruilen op de Dear Book Nerd Book Club ruilbeurs, moest ik het boek absoluut hebben.

Ik ga eerlijk zijn dat het even heeft geduurd vooraleer het boek uit was. Ik had een grote TBR-stapel voor school en telkens leek er maar een boek tussen mij en Vervloekt te staan. Ook mijn mama, die heel geïntrigeerd was door het boek toen ik het aan het lezen was, vond er niets beter op om, terwijl ik Vervloekt aan het lezen was, er ook in te beginnen. Dat heb je dan ook weer, maar ik heb wel elke seconde genoten van dit prachtige boek.

Eerst en vooral moet ik erbij zeggen dat dit boek geen hoogstaande literatuur is, maar eigenlijk gewoon een boek is die je even naar een andere wereld brengt. Het verhaal over de Griekse goden en vooral het vervolg van het beroemde boek de Aeneis van Homeros, zijn ongelofelijk interessant. Waarschijnlijk omdat ik zelf Latijn (en ooit eens een jaartje Grieks) heb gevolgd. Ik ken dus al de teksten en de mythologie en wat is het dan fijn om het in een nieuw jasje te zien.

Bovendien is Angelini’s schrijfstijl iets dat je niet kan weerstaan aan het boek. Ze schrijft in alwetende verteller en daardoor krijg je een blik van alle personages op het juiste moment. Ik denk dat dit verhaal dit perspectief wel nodig had en het heeft zeker geen kwaad gedaan aan het boek.

Nochtans is Helen nog steeds het hoofdpersonage en krijg je de meeste scènes vanuit haar oogpunt voorgeschoteld. Als hoofdpersonage die alles nog moet ontdekken in de wereld van de Telgen doet ze absoluut niet onder voor de andere (meer ervaren) personages. Ze is zowel bad-ass en gevoelig en is dus zeker een personage waarmee je graag samen de wereld van de Telgen ontdekt.

Vervloekt is dus hét perfecte boek als je weer even in de wereld van het bovennatuurlijke wil duiken. Het verhaal is ontzettend origineel, spannend en doet je verlangen naar meer. Het is een absolute aanrader voor degenen die de Godinnentest van Aimée Carter geweldig vonden en zelfs al ken je dat boek niet: Vervloekt is echt een must read!

 

4 thoughts on “Vervloekt | Josephine Angelini 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.