Review

Vermoorde onschuld, soms dodelijk saai

Afbeeldingsresultaat voor vermoorde onschuld jennefer mellink

Stephan is 18 jaar en zit vast voor de verdenking van moord op zijn vader. Omdat hij een black-out heeft en zich niets meer van zijn vaders dood kan herinneren, probeert hij via hypnotherapie de waarheid te achterhalen. Langzaam maar zeker komen er flarden uit zijn verleden naar boven, die niet alleen Stephan maar ook de lezer verrassen…

Mijn mening: 3/10

 

Vermoorde onschuld is het nieuwste boek van thrillerschrijfster Jennifer Mellink. Het heeft een felle cover – in het oranje – en springt je meteen in het oog. Ook vond ik het concept wel heel erg leuk. Een jongen zit in de gevangenis, maar hij weet helemaal niets meer. Hij weet niet of hij schuldig is aan de dood van zijn vader of niet. Spannend. Helaas was het helemaal niet zo spannend als ik had gedacht. En dat vind ik best jammer.

Allereerst moet ik bekennen dat ik het boek best wel kinderlijk geschreven was voor een Young Adult. Ik zou aan de korte en makkelijke zinnen makkelijk kunnen zeggen dat het voor een jonger publiek was, ook al kwamen er soms wel confronterende scènes in.

Bovendien wist de plot me helemaal niet verrassen. Elke plottwist was voorspelbaar en als er dan iets verrassend was, vond ik het zo ongeloofwaardig dat ik met mijn ogen rolde naar mijn boek. Het klinkt wreed, maar het was gewoon niet mijn soort van plot. Het was niets nieuws.

Ik hou het kort, want het was dan ook een kort boek, maar ik had het gevoel dat Jennifer Mellink veel meer uit het verhaal had kunnen halen dan wat er op papier is gebracht. Zo kon ze de spanning in de gevangenis wat meer opdrijven (wat wel geprobeerd is, maar niet ten volle tot uiting kwam). Ik weet het niet. Het miste gewoon iets en ik vond het jammer dat ik het niet vond, want ik wou al lang een boek lezen van Jennifer Mellink.

Vermoorde Onschuld was niet meer kopje thee. Het was een boek dat me niet heeft kunnen boeien op meerdere vlakken. Ik voelde niet mee met de personages en ook al is het boek niet zo dik, ik heb me er echt door moeten worstelen. Ik vond het jammer, want ik had er echt naar uitgekeken om dit boek te lezen.

Jennifer Mellink | LS Amsterdam | Paperback | €14,99 | 9789024578511 | 208 p.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.