Persoonlijk

Update Uruguay | Wat ze je er niet bij vertellen als je op buitenlandse studie gaat

Oké, ik blog het meest over boeken, maar omdat het toch mijn plekje is op het web, wil ik hier toch ook graag een aantal updates plaatsen over mijn buitenlands avontuur naar Montevideo in Uruguay. Ik hoop dat je dus klaar bent voor al mijn gedachtes en emoties.

Omdat ik Toegepaste Taalkunde studeer moet iedereen uit derde bachelor verplicht een semester op buitenlandse studie. Ja, niemand ontsnapt eraan. Sinds januari weet ik naar welke bestemming ik een half jaar ga en dat is niets minder dan de hoofdstad van Uruguay, Montevideo.

Het is niet alleen je bestemming kiezen

Dat is dus meestal wat ze je er niet bij vertellen. Oké, je kan het wel verwachten, maar het papierwerk en de vele keuzes die ik nu al moest maken hebben me wel enigszins overweldigd. Wanneer vertrek ik? Wanneer zal ik nog werken? Geef ik nog een afscheidfeestje? Welke verzekeringen heb ik nodig? Wat doe ik met m’n kot? Hoeveel geld moet nog sparen? Ga ik extra werken? Welke voorbereidingen moet ik treffen voor mijn beurs?

Het wordt vaak heel simplistisch voorgesteld in een powerpoint-presentatie, want zo een half jaar lang weg zijn is dan ook wel heel mooi en avontuurlijk. Toch voel ik aan mezelf dat ik het papierwerk en de vele keuzes die ik moet maken me toch wel een beetje overrompeld hebben. Aan de andere kant: dit is voor het eerst ooit dat ik bijna alles zelf moet regelen, dus ja: Audrey zal maar bijna volwassen worden.

Vliegtuigen inplannen

Mijn vertrekdatum staat sinds vorige week vast. Op 30 juli neem ik het vliegtuig. Helemaal alleen, zonder familie. En dat klinkt al een beetje eng, maar ik heb er wel bewust voor gekozen. Ik wil graag mijn eerste dagen daar helemaal kunnen focussen op nieuwe mensen leren kennen en als je familie nog in de buurt is om allerlei dingen met je te doen, dan zie ik dat niet slagen. Waarschijnlijk komen ze dan wat later in augustus eens op bezoek, dus dat vind ik dan wel weer ontzettend fijn.

Kleine plannen

Ik weet dat ik voor mijn verjaardag (die deze week is) een leuk notitieboekje van mijn mama zal krijgen. Ik schreef ooit voor mijn vrijwilligersreis naar India in een dagboek. Ik schreef het hele boekje vol met mijn avonturen en kleine anekdotes die ik na jaren waarschijnlijk zou vergeten. Ik schreef ze echter op en ik vind het zo leuk om zo’n tastbaar bewijs van mijn herinnering te hebben. Ik ben dus van plan om dat opnieuw te doen. Ik ga er niet elke dag in schrijven, maar zo af en toe als ik wat wil vertellen of wat leuke herinneringen erin wil plakken.

Ik ben ook al aan het rondneuzen welk ebookabonnement ik kan nemen voor een half jaar. Ik kan natuurlijk geen boeken meenemen, maar ik wil graag wel blijven lezen. Momenteel staat het Kobo-abonnement en Scribd hoog op mijn lijstje, maar ik heb nog niet beslist wat ik ga nemen. Nog té veel andere dingen om te doen. Heb je dus tips: laat het me weten!

3 thoughts on “Update Uruguay | Wat ze je er niet bij vertellen als je op buitenlandse studie gaat

  1. Al die vragen en dilemma’s klinken heel bekend inderdaad! Dat vertellen ze je er helaas niet bij. Een deel van die problemen had ik ook, en ik ging dan nog ‘maar’ naar Italië.
    Aan de andere kant: wanneer dat achter de rug is, ben je er ook voorgoed vanaf en kun je je op wat aangenamer zaken concentreren. Al dat papierwerk is in het begin vervelend, maar gelukkig duurt dat bij jou waarschijnlijk ook maar een paar dagen, maximaal een week, en dan is dat ook weer achter de rug. Mocht je een keer met vragen zitten, je mag ze me altijd stellen.
    Nu is het even de hel, maar wanneer je daar bent is dat allemaal vergeten en tegen dat je uitwisseling erop zit, zou je waarschijnlijk willen dat ze nog maar net begon 🙂 Aftellen maar, zou ik zeggen 😀 En alvast een gelukkige verjaardag ook.

  2. Ik heb zelf geen ebook-abonnement dus daar kan ik je geen tips rond geven. Maar ik vind het wel nog steeds super dat je dit gaat mogen meemaken. Zo’n notitieboekje zou ik zelf ook meenemen. Anders vergeet je inderdaad veel kleine details maar ook leuke gebeurtenissen en ontmoetingen. Op deze manier kan je alles van je afschrijven en jaren later opnieuw herinneringen ophalen. Mocht ik je niet meer in het echt kunnen ontmoeten voor je vertrekt (Awoe, dat Corona-virus) dan wil ik je nu alvast een onvergetelijk avontuur toewensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.