Book Nerds

The Starlight Blogger Award

Hèhè! Wat is het leuk om eens genomineerd te worden voor een vragenvuur! Deze keer door een heel goeie vriendin van me, Eline van All The Feels! (You’re too sweet!)

Bij deze tag zijn er een aantal regeltjes. Maar vrees niet, ze zijn niet moeilijk te onthouden!

  1. Link degene die je getagd heeft.
  2. Beantwoord de drie vaste en de drie andere vragen.
  3. Tag 6 andere mensen.

De drie vaste vragen

1. Als je iemand uit de geschiedenis mocht ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

Ik zal eerlijk zeggen dat ik heel veel dode mensen zou willen ontmoeten. Er zijn zo veel grote voorbeelden in de geschiedenis en er zijn zoveel dode mensen die de échte waarheid niet meer kunnen zeggen. Misschien zou ik ook wel gewoon Hitler of Sulla willen ontmoeten om hun alles goed te zeggen. Ja, dat zou ik eigenlijk wel heel graag doen. Maar helaas, die zijn al jaren dood en het is best nutteloos om erover na te denken, want de kans dat ik ze zal ontmoeten is behoorlijk miniem. f9a094a4-25b6-11e5-8fdf-54118a9af1ab

Om toch iemand te kiezen omdat ik zo nieuwsgierig ben geworden naar de waarheid is Catilina uit De Coniuratione Catilinae geschreven door Sallustius. Waarom wil ik graag deze onbenullige persoon uit de Romeinse geschiedenis ontmoeten. Wel, Sallustius is echt een belachelijk slechte geschiedschrijver. Hij schreef over de samenzwering van Catilina bijna 20 jaar na de feiten. Toch schildert hij Catilina af als een verschrikkelijk mens en ik zeg je zo wil je niet in een boek te vinden zijn. Ik zou die Catilina eens in het echt willen ontmoeten, gewoon omdat ik dan de waarheid voor mezelf zou kunnen ontdekken.

2. Wat is jouw favoriete boek en waarom?

Als je mijn blog al een tijdje leest, weet je vast welke auteurs er hoog op mijn lijstje staan. Jandy Nelson met haar ontroerende schrijfstijl en confronterende boeken en Tahereh Mafi die erin slaagde om deze Book Nerd echt verliefd te maken op lezen.

3. Wie is jouw favoriete fictionele personage en waarom?

Als ik voor degene ga die je kunt terugvinden in een boek ga ik voor Cam uit Wacht op mij. Ja ja, Wacht op mij is een New Adult, maar Cam is zo’n schatje. Als je Wacht op mij leest, wordt je gewoon verliefd op hem en wens je dat je in je favoriete pagina kunt springen zodat je bij hem kan zijn. 6-20tyrion

Uit mijn favoriete serie Game of Thrones ga ik dan toch maar voor Tyrion. Gewoon omdat dat kleine mannetje zo goed voor zichzelf kan opkomen ik altijd opkijk van wat dat personage doet keer op keer. Hij is gewoon een cutie op een andere manier… 😉

Nu de moeilijke vragen van Eline

1. Vaak spelen boeken zich in het buitenland af, maar soms ook in fictieve landen. Wat is je favoriete (fictieve) land om over te lezen?

Ik lees echt heel graag verschillende genres en dus is het echt moeilijk om te kiezen welke mijn voorkeur heeft. Meestal hangt die keuze af van mijn humeur en waar ik op dat moment behoefte aan heb. Soms wil ik ontsnappen van de werkelijkheid en dan kies ik graag voor een sprookjeswereld zoals die in Cruel Beauty. Maar soms wil ik ook iets realistisch lezen zoals Ik Geef Je De Zon en dan lees ik graag in het hier en nu. (Meestal gaat het dan om Noord-Amerika…)

2. Hogwarts, St. Vladimir, Hex Hall. Er zijn zo ongelooflijk veel fictieve scholen waar je zou kunnen studeren! Als jij een van deze scholen mocht kiezen om naartoe te gaan, welke zou je dan kiezen?

Ook al hou ik zo van vampiers, ik kies toch niet van St. Vladimir, maar voor Hogwarts. Waarom? Ik denk gewoon dat het geweldig zou zijn om daar naar school te mogen. Er zijn daar wel examens en zo, maar wat je daar leert is zo leuk en creatief. Ik heb het gevoel als ik daar naar school zou gaan, ik me zo zou amuseren! Er is in Hogwarts wel altijd iets te beleven.

3. Wat is je favoriete boekship allertijden?

O waarom moeten koppels of mensen altijd gemixt worden? Ik doe dat dus eigenlijk echt nooit. Ik zou personages meer als individuen dan als milkshakes. Ik gebruik dus een boekship niet echt en heb misschien wel mijn favoriete koppeltjes of personages. Nee, ik ship dus niet, sorry.
(Al moet ik wel schuld bekennen dat ik heel creatief ben met ships en bijnamen. Ik verzin ze meestal voor de lol samen met mijn vriendinnen. Helaas gaat het dan om reallife personen en mijn beste vriendin Lies weet echt alles van mijn creativiteit!)

Oké, dit was weer een klein stukje van mezelf voor jullie. Ik tag geen 6 anderen, maar als je wilt kun je de tag gewoon overnemen!

3 thoughts on “The Starlight Blogger Award

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.