Review

The Problem with Forever zal voor altijd een ultieme favoriet blijven

Afbeeldingsresultaat voor the problem with foreverGrowing up, Mallory Dodge learned that the best way to survive was to say nothing. And even though it’s been four years since her nightmare ended, she’s beginning to worry that the fear that holds her back will last a lifetime. Now, after years of homeschooling, Mallory must face a new milestone—spending her senior year at a public high school. But she never imagined she’d run into Rider Stark, the friend and protector she hasn’t seen since childhood, on her very first day.

It doesn’t take long for Mallory to realize that the connection she shared with Rider never really faded. Yet soon it becomes apparent that she’s not the only one grappling with lingering scars from the past. And as she watches Rider’s life spiral out of control, Mallory must make a choice between staying silent and speaking out—for the people she loves, the life she wants and the truths that need to be heard.

Mijn mening: 9.5/10

In juli vorig jaar kon ik voor 2 pond een paperback van The Problem of Forever van Jennifer L. Armentrout op de kop tikken. Jennifer is een van de meest veel gelezen auteurs in mijn boekenkast, maar deze YA was toch nog net iets anders dan wat ik van haar gewend ben. Maar dat was helemaal overweldigend goed.

Met The Problem with Forever wou Jennifer vast en zeker haar schrijfskills testen. Ze verkende diepere gronden, liet zware thema’s aanbod komen én daagde zichzelf tot het uiterste uit. Toen ik haar interviewde in oktober, vertelde ze dat dit boek het moeilijkste boek is dat ze ooit heeft geschreven. Wel, ik ben blij dat ze de uitdaging is aangegaan.

Jennifer Armentrout heeft een soort schrijfmagie waardoor haar personages altijd levensecht overkomen en in dit boek leek dat nog meer aanwezig te zijn. Ik hield ontzettend van de kracht en de groei van Mallory in dit boek. Ze is echt een geweldig personage waarin je je zo goed kan inleven én die zo groeit doorheen het verhaal. De manier waarop Jennifer haar neergezet heeft is echt noemenswaardig!

Bovendien, in waarschijnlijk alle boeken van Jennifer L. Armentrout,  kom je knappe mannen tegen. Meestal voor een vrouwelijke lezer heeft dat een grote meerwaarde, maar hier in dit boek was het toch nog wat anders. Het was een meerwaarde, maar hier draaide het niet alleen om die jongen en z’n uiterlijk. Rider had zoveel meer te betekenen in het boek en blek uiteindelijk toch niet alleen de held te zijn. Dat vond ik het prachtigst aan dit boek.

Ook vond ik dat Jennifer L. Armentrout nu echt héél veel werk in haar plot had gestoken. Niet dat ze dat niet altijd doet, maar in een contemporary wordt er vaak gefocust op alleen de gevoelens en het leven van het hoofdpersonage, maar Jennifer was absoluut niet bang om anderen ook aan het woord te laten en hun leven te laten tellen. Dat maakte dit boek ook zo emotioneel, denk ik.

The Problem with Forever is waarschijnlijk mijn favoriete YA van Jennifer Armentrout tot nu toe. Het is ultiem emotioneel en maakte mij op verschillende momenten aan het huilen. Echt waar. Het is een boek met geweldige personages, die je vaker laten nadenken en die oprecht in je hart blijven. Dit boek was perfect imperfect. Als je van een goede contemporary YA houdt, dan moet je zeker deze gaan halen in de boekhandel.

PS: deze week is het boek ook in het Nederlands verschenen! Het is vertaald naar Het probleem met voor altijd!

Jennifer L. Armentrout | Mira Ink | Paperback | 978 1 848 45457 6 | £7,99 | 474 p.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.