Review

Sterrenhemel | Colleen Hoover

Auteur: Colleen Hoover
Uitgeverij: Zomer en Keunig
ISBN: 9789401901734
Pagina’s: 320
Samenvatting:

Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

 

 

Mijn mening: 6/10

Ik denk dat ik gewoon al te veel New Adults heb gelezen. Ik niet precies hoe het komt, maar ook al had ik zeer goede recensies gelezen van Sterrenhemel, het boek viel een beetje tegen. Het was niet zo verrassend voor mij zoals het bedoeld was. Op een duur is het niet meer zo anders en lijken al die boeken op elkaar. Zeker mogelijk in het genre New Adult.

Vanaf de eerste pagina’s werd je al meegezogen in dat mysterieuze verhaal van Sky die geadopteerd is. Sky ontmoet een hottie Holder en wordt meteen tot aangetrokken. Holder daarentegen reageert niet zo goed. Je weet meteen al dat ze iets met elkaar gemeen zullen hebben als je aan de eerste pagina’s begint. Ook al werd er zo geheimzinnig geschreven, denk ik dat ik nog dat ik in de rij stond te wachten op het opwindende achtbaanritje. Ik heb wel op zekere hoogte genoten van dit boek, maar niet zoals ik had verwacht.

Ik kon me niet helemaal inleven in het boek en ik denk dat ik en Sky gewoon geen chemie hadden. Ik weet niet precies hoe het komt, maar het voelde voor mij gewoon zo. Ik zeg niet dat Colleen Houver geen geweldige personages op papier heeft gezet, maar het deed het voor mij gewoon niet. Ik denk dat het echt ligt aan het feit dat ik de boeken van Jennifer L. Armentrout in een paar weken heb verorberd en alles een beetje op hetzelfde begon te lijken. (De covers deden er ook niet goed aan, want die lijken er precies op.)

Toch wat tegenstrijdige gevoelens

Zoals de achterflap zegt, heeft Sky principes die wel behoorlijk hard lijken en toch is Holder meteen in haar leven. Ik had dan ook niet echt een instant romance verwacht toen ik het las. Ja, toen was ik echt oprecht geschokt. Het boek had bij mij veel hogere verwachtingen door de achterflap en dat heeft het op dat vlak niet echt voldaan. Ik weet natuurlijk dat een New Adult over liefde gaat en dat het soms wel snel kan gaan, maar nou ja het deed het niet meer bij mij. Zeker na een prachtig boek zoals Vuur en As.

Waar ik dan enorm over verrast was van de wendingen en geheimen die het boek verborgen had. Elke pagina die je omsloeg daar kwam je wel iets nieuws tegen. Alleen leek alles een beetje vanzelfsprekend te gaan en voelde ik mij soms niet helemaal verbonden met de emoties van het personage. Meestal lees ik boeken waar ik niet zo’n goeie band mee heb niet uit, maar door het toch indrukwekkende (maar ook voorspelbaar) plot heb ik dit boek uitgelezen.

Om alles samen te vatten: Sterrenhemel is zeker een boek die veel lezers zal bekoren. Helaas voor mij wist het boek mij niet zo te intrigeren. Jammer, want ik heb de boeken van Jennifer L. Armentrout verslonden. Ik denk gewoon dat als je te veel boeken van hetzelfde genre achter elkaar leest, er een soort gewenning optreedt en je in grote lijnen al weet wat je mag verwachten. Als dit boek het eerste boek in het genre gaat worden voor jou, dan is ie zeker een aanrader.

3 thoughts on “Sterrenhemel | Colleen Hoover

  1. Wat jammer dat Sterrenhemel je zo tegenviel! Ik heb nog niet zoveel New Adults gelezen, maar in principe snap ik wel dat het op een gegeven moment op elkaar gaat lijken. Misschien toch nog maar even wachten voor ik aan dit boek begin.

  2. Jammer dat het zo tegenviel terwijl anderen zo positief zijn. Ik ben in mijn eerste Colleen Hoover (- Misschien Ooit) bezig en daarover hoor ik ook alleen maar positieve reacties maar ik weet niet of ik net zo positief kan zijn lastig is dat soms

    1. Misschien ooit staat ook wel op mijn verlanglijstje, maar ik heb me nu voorgenomen om eventjes geen New Adult meer te lezen, want ik heb echt het idee dat ik er niet meer zo zou van kunnen genieten… Jammer dat het boek jou tegenvalt, maar dat kan gebeuren. Niet alles kan goed zijn, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.