Review

Spelbreker | Cora Carmack

Afbeeldingsresultaat voor spelbreker cora carmackAuteur: Cora Carmack
Vertaler: Jeannet Dekker
Uitgeverij: Uitgeverij Q
ISBN: 9789021407067
Prijs: €15
Samenvatting:

Dylan is ervan overtuigd dat ze de wereld een betere plek kan maken, als ze er maar fel genoeg voor strijdt. Om welk goed doel het ook gaat, Dylan staat op de barricaden. Wanneer ze door de politie wordt weggestuurd bij een protest, weigert ze te vertrekken en wordt gearresteerd.

Silas Moore is goed in twee dingen: football en problemen veroorzaken. Na een vechtpartij belandt hij een nachtje in de cel en daar ontmoet hij wereldverbeteraar Dylan. Hij kent dat soort meisjes, denkt hij. Maar hij is helemaal niet gebroken. En hij heeft Dylan echt niet nodig. Of toch wel…?

Mijn mening: 8.2/10

Spelbreker is het vervolg op Op het spel, een boek waar ik een paar weken geleden ontzettend van genoten heb. (Als je mijn recensie van dat boek nog eens wil teruglezen, dan kan je dat hier!) Ik had meteen het vervolg ook liggen, dus tja, ik begon er direct in. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb, want nu wil ik niet anders meer dan Cora Carmack lezen.

Een van de grootste pluspunten aan het vorige boek was de Amerikaanse Football-wereld. In dit boek, dat zich afspeelt in dezelfde wereld,  is dat niet anders! Het was nog steeds een wereldje waar ik niets over wist en jongens, ik hield er echt van om die verder te ontdekken. Ook was het echt leuk dat je als lezer nog steeds de personages tegenkwam die je in het vorige boek zo in je hart hebt gesloten. Helaas gebeurde er iets in het boek met een van de bijpersonages dat ik écht niet had zien aankomen. Jezus, ik ben er nog steeds niet over, denk ik.

Ik ben na dit boek echt verslaafd geworden aan de boeken van Cora Carmack en ik kan gewoon niet wachten tot het volgende deel in deze serie vertaald wordt. Ik denk dat ik helemaal verslingerd ben aan de geweldig vlotte schrijfstijl van Carmack. Ik wil het cliché zinnetje ‘het leest als een trein’ niet gebruiken, maar ik kan niet anders. Dit boek leest sneller dan een sneltrein. Het is in een mum van tijd uit. En elk moment is het genieten.

Een kenmerk van New Adult is onmenselijke diepgang gecombineerd met zeer knappe jongens. In deze roman is het net zo. Alleen weet Cora Carmack zich hier wel te onderscheiden van de anderen. Ze geeft haar personages een unieke twist en zo zijn ze zo echt en rauw. Ik kon deze mensen zo goed begrijpen en hun gevoelens voelden zo echt aan op het papier. Op die manier ben ik echt zo’n fan geworden van Cora Carmack. Ze geeft haar personages zoveel over na te denken en hun emotionele evoluties doorheen het boek is zo leerrijk.

Oké, ik zal er ook bijzeggen dat dit boek toch een klein minpuntje had. Het was een beetje voorspelbaar. Ik heb er daardoor niet minder van genoten, maar ik voelde wel aan dat het zo was. Ik denk niet dat ik honderd boeken uit dit genre na elkaar zou kunnen lezen, gewoon omdat je altijd dezelfde motieven en scènes terug ziet komen. Toch heeft New Adult iets waarvoor ik altijd terugkom en dat is de gevoelens die het soms bij me teweegbrengt. Het zijn boeken voor tussendoor, maar tegelijkertijd laten ze toch wat wijsheid na in je hoofd.

Spelbreker was echt een geweldig vervolg op Op het spel. Ik heb ontzettend genoten van Silas en Dylan en ik kan niet wachten op de andere personages op die manier te leren kennen. Ook hoop ik dat de andere boeken van de Rusk University-serie snel vertaald worden, want ik wil meer!

 

 

1 thought on “Spelbreker | Cora Carmack

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.