Review

SpecialReview: De Grisha #2 Dreiging en Duisternis ****| Leigh Bardugo

Ik vind reviews lezen eigenlijk behoorlijk saai… Niemand leest er eigenlijk het hele artikel en het kan soms behoorlijk vervelend zijn om er een te schrijven. Daarom mag er af en toe wel eens iets leuks voorbijkomen niet? Toen ik Schim en Schaduw had gelezen konden jullie de verschillende en mooie covers van het boek aanschouwen! Dus nu zal ik ook iets leuk presenteren!

Auteur: Leigh Bardugo Uitgeverij: Blossom Books ISBN: 978 90 206 7976 2 Samenvatting Blossombooks.nl: Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling. Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling –en verder weg van Mal. Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

The Top Reasons! (Waarom zou je het boek vastnemen en nooit meer loslaten?)

  1. Het boek is fantastisch geniaal! Zo veel fantasie, je kunt zo een zondagje helemaal wegdromen.
  2. Leigh Bardugo schrijft verschrikkelijk goed. In sommige stukken van het boek was er een enorme diepgang, en dat vind ik verschrikkelijk leuk om te lezen.
  3. Aanzoeken van 2 prinsen? WATT!!! Nou ja, Alina is er wel niet op in gegaan… maar toch, 2 prinsen!!!
  4. Dreiging en Duisternis is écht een spannend boek. Oorlog en een knappe en gevaarlijke duisterling die graag de wereld wil veroveren… Compleet geslaagd dus!
  5. Het boek is lekker dik! Meer dan 400 pagina’s! Want dat is echt soms nodig voor een Book Nerd, boeken zijn echt te veel snel uit. Lekker lang genieten!
  6. Wat is Stormhond/Nikolai een geweldig karakter! Vanwaar komt de droge humor toch?
  7. Je wilt gewoon het vervolg lezen als je het boek hebt uitgelezen… MAAR! Je hebt geluk, over twee weken komt het laatste deel, Val en Verlossing, uit.

Eén mini-minpuntje: Waarom blijven Mal en Alina zo om elkaar heen draaien??? Boodschap voor Mal: kus haar gewoon en stop met irritant doen! Alina doet toch haar best, hé!

Leukste FanReact: Ik ben alsoluut met het meisje eens!

Mooiste Quote:

The less you say, the more weight you’re words will carry.

De wereldcover! (de mooiste cover van Dreiging en Duisternis) Ik kan er niets aan doen maar ik ben gewoon verliefd op de Duitse cover van De Grisha #2. Toch vind ik de originele cover ook geslaagd, maar de Duitse is gewoon top!

Duiste cover
Originele cover

Hopelijk was dit eens iets anders dan een alledaagse review! Heb je dus de Grisha smaak te pakken, wees dan niet bang want op 15 februari ga ik naar de Val en Verlossing Releaseparty! Jullie kunnen dus een volledig verslag verwachten!

4 thoughts on “SpecialReview: De Grisha #2 Dreiging en Duisternis ****| Leigh Bardugo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.