Book Nerds

Simon vs. Booktag

Eline van All The Feels is de dame die werkelijk de leukste tags weet te maken. Ik mocht hem dan ook invullen en OMG. Eline, you did it again. Ahh! (P.S: onderaan vind je ook de mensen die ik tag!)

Simon : A book that made you physically smile whilst reading

Ik blijf gewoon bij mijn all time favourite: Twilight. Dat boek is het boek die me voor het eerst heeft geïntroduceerd in het YA-gerne. Telkens als ik dat boek herlees, beleef ik weer die eerste gevoelens. Ik heb de boeken al honderd keer opnieuw gelezen en steeds lach ik weer bij de stukjes waarvan ik weet dat ik erbij ga lachen. 😉

18493440Blue: A book with really beautiful writing/pros

Het verhaal van dit boek was ietsje minder, maar ik was helemaal weg van de schrijfstijl van Piet De Loof. Het laatste lied is een geweldig jeugdboek vol met prachtige zinnen. Kortom, geweldig. Lees het!

Leah: A book that is not very popular, but that you love anyway

Eén van mijn favoriete Belgische series allertijden: Team Mortis van Bjorn Van Den Eynde. Elk najaar komt er een geweldig boek van de serie uit en mijn god, ik kijk altijd reikhalzend uit naar dat moment. Iedereen die net die vorige zin heeft gelezen moet eens hier klikken, want die boeken = de geweldigste ervaring ever!

Abby: A book that is so cool you wish you’d written it yourself

Alles van Tahereh Mafi of Jandy Nelson!

Martin: Your favourite villain, book or non-book

Ebeneezer Scrooge. De slechterik die dan toch het licht ziet. Ik hou ervan.

15839984Cal: A book that sat on your shelf for a very long time before you read it and loved it

Cruel Beauty van Rosamund Hodge! Ik denk dat ik het boek al een jaar in mijn kast had staan, toen ik het besloot op te pakken omdat ik getriggerd was door de recensie van Vanessa van Mijn B.I.E.B. Yep, en ik las het en was opslag verliefd…

Taylor: The most perfect book in the history of perfect books where you’ve almost reached the point of being slightly annoyed whenever you see the title because by being there it is already bragging about its goodness, and the worst part is that you know they’re right because the book is amazing. (Long story short, favourite book ever)

Ik heb echt veel favorieten! Erhh. Op dit moment is  het boek die ik in het geheim heb gelezen het meest perfecte boek ooit. Maar omdat het toch een beetje een zinnig antwoord moet geven ga ik voor Twilight. (Het heeft niet veel aanvulling, maar jah…)

Twilight

Spier Family: Who is your favourite chipmunk?

Ik heb iets met nerds… Dus Theodore!

Halloween: Would you rather dress up as a dementor or as a trashcan

Dementor! Ik denk gewoon dat verkleed gaan als een vuilnisbak zó oncomfortabel is. Je moet maar één keer struikelen en whoops, daar ga je rollen…

Oreo’s: What is your favourite kind of Oreo, and your favourite Oreo product?

Ik denk dat ik ga voor Golden Oreos, lekker rebels!

Gender Bender Day: Imagine you could change the gender of any character in any book, who would you change and why? (For example, make Augustus Waters a girl so that TFIOS would’ve been a lesbian lovestory, make Katniss Everdeen a guy so that she couldn’t have volunteered for Prim, etc)

Hmm, moeilijke vraag. Maar zou het niet leuk zijn moest Harry Potter Hilly Potter zou heten? Dan zou ze bijvoorbeeld ontzettend verliefd worden op Carlo a.k.a Edward Cullen en dan zou alles gewoonweg perfect zijn geweest! Niet?

Vast houses with tiny windows: A book that was way different from what you expected it to be (For example, expecting a love story, getting a BAMF shooting everybody)

Misschien best sneu, maar ik was heel verrast toen ik het eerste boek van de Wacht op mij-serie van Jennifer L. Armentrout had uitgelezen. Ik had nog nooit een NA gelezen, dus voor mij was het eens een ontdekkingstocht. Ik had persoonlijk heel veel drama, knappe jongen en bovenal oppervlakkigheid verwacht. Die oppervlakkigheid heeft Jennifer toch  weten van de kaart te vegen in haar boek en ze heeft me dus van mijn sokken weten te blazen.

Finding a shore worth swimming to: Favourite fictional character of all time, book or non-book

Het boek die ik net in secret heb uitgelezen bevat zonder te verbloemen de mooiste en meest rauwe personages die je maar kan inbeelden. Je gaat het boek zeker en vast nog veel tegenkomen, want het was misschien zelfs nog beter dan Ik Geef Je De Zon. Het hoofdpersonage was gewoonweg het meest perfecte imperfecte personage die ook Twilight en zijn andere klassiekers kent. Kortom, ik was dan al verkocht. Dus little secret, jij bent mijn favoriet!

De bloggers die ik maar al te graag tag voor deze tag!

Sasha van The Neverending Book Pile

Femke van Femke Leest

We love YA van We love YA

Ellis van Cinderellis

Sarina van Live the booklife

Céline van Portable Magic

Veel plezier met het invullen!

Wie is jullie favoriete chipmunk?

8 thoughts on “Simon vs. Booktag

  1. Ahh wat een leuke tag!! En ik snap de liefde voor Twilight. Ik wil alleen die omgekeerde Twilight echt eens lezen (maar iets met zoveel boeken die ik nog moet lezen en geld)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.