Review

Shortreview: Gekochte Dagen: Wie betaalt de Lazarusprijs? | Vanessa Gerrits

Een paar dagen geleden vroeg mijn B.I.E.B om recensenten voor het Halloweenkortverhaal Gekochte Dagen: Wie betaalt de Lazarusprijs? En ik dacht: “waarom ook niet?”
Dus hier is mijn korte review van een erg leuk kortverhaal!

Auteur: Vanessa Gerrits
ISBN: 9781311164230
Je kunt het gratis lezen op: Smashwords
Samenvatting Smashwords:
Delani Wilfrieds is 17 en heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: binnen een paar maanden gaat ze Biochemie studeren aan de UV, en dan kan ze die vervelende crush op Ty uit haar vriendengroepje ook meteen achter zich laten. Maar wanneer ze op Halloweennacht de teugels een beetje laat vieren, komt ze terecht in het web van de grootste Lazarusfamilie van de Benelux. Zijn familie.

Hugo Winters was nooit een doodgewone 19-jarige: samen met zijn tweelingzus Carla, vormde hij een balletensemble waar de hele danswereld lyrisch van werd. Maar nu is hij gewoon dood. Net als al zijn broers en zussen.

Van zodra Delani en Hugo elkaar ontmoeten, gaan de poppen aan het dansen. Iemand houdt hen in de gaten en al snel ontvangt Delani dreigementen in knalrode, peperdure Cherry Bomb-nagellak. Wie van de Lazarussers heeft het op haar gemunt? Zal ze deel kunnen blijven uitmaken van Hugo’s ondode leven, zonder zichzelf daarbij ten dode op te schrijven?

 

+

Ik vond het een erg leuk en creatief concept! De Lazarussen zijn een soort mix van vampiers, heksen en zombies, dus al het goede in één.

Er waren een paar heel onverwachte wendingen in het verhaal. Ik vond dat echt super tof! Er was erg veel spanning en daar hield ik wel van. Spanning en Romance, nice!

Het verhaal is voor mensen die graag YA lezen. (I’m that kind of person…) Het is een leuke afwisseling voor de klassieke literatuur of algemeen Nederlands.

Ik hield enorm veel van de auteurs humor! Nog nooit zo’n grappig boek gelezen. Ik vond het ook fantastisch dat er een paar verwijzingen waren naar Harry Potter, wat altijd goed is natuurlijk!

Het verhaal las vlot. Toch had ik wel gewild dat het ietsje langer was! *Hint voor Halloween 2015…

Het verhaal was een beetje cliché en toch weer niet. Het verhaal zat vol met onverwachte wendingen, maar op een of andere manier was het té onverwacht. De karakters en de liefde tussen Hugo en Delani was voorspelbaar. Maar ik denk dat dat het doel is van een Dark Romance.

Ik ben van België en soms vond ik het Vlaams dialect storend. Voor mensen die de typische Vlaamse woorden echt niet kennen, kan dat een grote afknapper zijn. Maar het Engels hier en daar vond ik een leuke weerspiegeling van een doodgewone tiener.

Er waren ook wat spellingfouten, maar die waren al voorspeld.

Het verhaal was veel te kort! Misschien een vervolg met Halloween in 2015. 😉

Total experience: 8.4/10

Ik heb enorm genoten van dit tussendoortje! Voor iedereen die de realiteit eens wil ontvluchten, vind ik dit een aanrader. Het verhaal is een beetje cliché, ja, maar daar gaat het juist om. Ik vond het heel tof om te lezen en zo absoluut een vervolg willen zien. *Hoop!

Dus ik kijk wel uit om Tweedehands Vleugels te lezen!

4 thoughts on “Shortreview: Gekochte Dagen: Wie betaalt de Lazarusprijs? | Vanessa Gerrits

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.