Book Nerds, Films

Scandaleus #1: Ik heb nog nooit een Harry Potter-film gezien

Wees niet bang! Ik ben niet degene die deze onwijze woorden sprak, maar 1 van mijn beste vriendinnen… Nou ja, wat moet ik nu zeggen want mijn mond viel echt open toen mijn vriendin dit zei.

Is het niet normaal dat iedereen in zijn jeugdjaren de Harry Potter-films heeft gezien?

Al eerder kon je mijn blogpost over de tegenwoordige hypes lezen en Harry Potter hoort zeker en vast bij de categorie ‘hype’. Sinds het eerste boek Harry Potter en de steen der wijzen verscheen, heeft de merchandise en de films al meer dan 15 miljard euro opgebracht. Als dat niet veel is! image

Is het nu een must om de films gezien te hebben? 

Ik heb gevoel van wel. De Harry Potter-films dragen zeer veel bij in onze maatschappij. J.K Rowlings unieke fantasie en schrijfstijl, met name alle malle namen die in het boek voorkomen, worden prachtig weergegeven in de films. In de films kun je voor elk familielid wat vinden: grote en lelijke monsters voor je broer, een grote bibliotheek voor de Book Nerds en natuurlijk de spanning voor je moeder, …image

Om even terug te komen op mijn vriendins mening: zij wil niet eens naar de Harry Potter films kijken. Misschien valt zij dan onder de catogorie: ik wil niet naar een hype kijken. (Maar mijn vriendin is ook wat gevoelig, dus…) Is Harry Potter dan gewoon een eufemisme van een fantasiefilm?  Want denk dat vele mensen er zo over denken. Maar de Harry Potter-films zijn gewoon goed! Als je één fantasiefilm moet gezien hebben, is het die van Harry Potter wel! Alle magische wezen die nu op dit moment door je hoofd spoken, komen gewoon allemaal in Harry Potter voor.

Maar is het echt een must om de boeken gelezen te hebben?

Iedere Book Nerd zal het er (misschien) mee eens zijn dat de boeken beter zijn dan de film. (Met uitzondering Monkingjay part 1)

Ik heb eerst de film bekeken in een sneltreinmarathon want ik had de eerste bekeken en wou meteen alle andere films ook zien… Typisch! Maar het heeft wel een tijdje geduurd voordat ik het eerste boek oppakte. Twee maanden geleden om precies te zijn. Waarom ik er zo lang heb over gedaan, weet ik niet. Harry Potter en de steen der wijzen heeft mij wel kunnen amuseren, maar ik was niet helemaal weg van het boek. Natuurlijk was de fantasie en de leefwereld van Harry adembenemend, maar de kinderlijke schrijfstijl van J.K Rowling lag me niet echt. Toch denk ik, ook al lag het eerste boek me niet, dat ik de andere boeken zoals de Vuurbeker meer zal kunnen appprecieren omdat Harry dan wat volwassener zal zijn.image

J.K Rowling is een prachtig voorbeeld voor beginnende schrijvers en het levende bewijs dat dromen inderdaad uitkomen als je erin gelooft. Voor deze redenen zou je het werk van J.K Rowling eens moeten lezen en ik ben zeker van plan om op mijn eigen tempo de serie uit te lezen.

Nu een vraag voor jullie: vinden jullie het schandelijk als je nog nooit  Harry Potter hebt gelezen of gezien?

3 thoughts on “Scandaleus #1: Ik heb nog nooit een Harry Potter-film gezien

  1. Mijn eerste reactie was meteen ‘Het zou veel erger zijn mocht je de boeken nog niet gelezen hebben’. Maar smaken verschillen nu eenmaal en niet iedereen houdt van fantasy-verhalen. Ook al kan ik zelf maar moeilijk mijn Harry Potter-enthousiasme intomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.