Review

Review: Siber. Het tweede boek der dromen | Kerstin Gier

Auteur: Kerstin Gier
ISBN: 978 90 206 7976 2
Uitgeverij: Blossom Books
Samenvatting blossombooks.nl:
Liv Silber heeft nogal wat aan haar hoofd: Hoe kan het dat het roddelblog van de school al haar geheimen kent? Welke duistere gestalte schopt ’s nachts stennis in de eindeloze gangen van de droomwereld? En wat gaat ze doen aan haar onuitstaanbare stiefzusje en sluwe grootmoeder?

Nachtmerries, mysterieuze ontmoetingen en wilde achtervolgingen zijn niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het feit dat er zowel overdag als ’s nachts mensen zijn die nog een appeltje met Liv te schillen hebben, maakt het er allemaal niet beter op… Gelukkig heeft ze een aantal hele leuke (lees: knappe) vrienden en Henry die letterlijk de jongen van haar dromen is. Of heeft ook hij iets te verbergen?

Mijn mening:

Het verhaal: 9,5/10
Ik hou van Kerstin Giers originaliteit en humor! Dit is de tweede serie die ik van haar lees en hij is minstens zo goed als de eerste.

Liv Silber is een pienter meisje die ( I want that too!) dromen bewandeld. Ze kan iedereens droom binnenvallen, zelfs die van jou! Wie wil dat nou niet? Maar die dromen bewandelen heeft ook z’n prijs…
Liv heeft vijanden gemaakt en probeert die te verslaan met behulp van de knappe en geheimzinnige Henry en bijna-broer Grayson. In het eerste boek der dromen werd Liv bijna vermoord door haar vijanden en in Silber 2 dacht ze dat ze eindelijk van ze af was. Helaas, de spanning is net zo te snijden als in Silber 1. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen en wou steeds meer weten. Toen ik de laatste pagina had gelezen, was ik erg teleurgesteld dat het boek al uit was.

Ook de schoolroddelaar, Secrecy is weer van de partij en zorgt voor enkele gênante momenten. Nou ja, Liv heeft er zelf ook een beetje voor gezorgd… Lachen geblazen dus in Silber 2.

Schrijfstijl: 9,5/10
Humor, humor en nog eens humor! Meer hoef ik niet te zeggen.

Total experience: 9,75/10
Ik kijk verschrikkelijk uit naar het derde deel! Ik wil meer van Kerstins humor en ik wil vooral weten wie Secrecy is. Ik ben ook erg benieuwd geworden naar Lotties (de nanny) vanillehalvemaankoekjes en met het recept die achteraan is bijgevoegd, zal ik ze zeker eens maken!
Dus hou jij van humor, leuke jongens, lekkere koekjes en een tikkeltje spanning? Ren dan onmiddellijk naar de winkel voor Silber. Het tweede boek der dromen!

Favoriete quote:

Mevrouw Spencer sr. zou de ideale kandidaat zijn voor de rol van Sneeuwitjes boze stiefmoeder – in de ‘dertig jaar later’-special.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.