Review

Review: Red Queen | Victoria Aveyard

Auteur: Victoria Aveyard
Uitgeverij: Orion
ISBN: 9781409151173
Samenvatting Goodreads.com:
The poverty stricken Reds are commoners, living under the rule of the Silvers, elite warriors with god-like powers.
To Mare Barrow, a 17-year-old Red girl from The Stilts, it looks like nothing will ever change.
Mare finds herself working in the Silver Palace, at the centre of
those she hates the most. She quickly discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy Silver control.

Mijn mening:
Het verhaal: 9/10

Dit boek was echt een pageturner! Ik had een heel lange tijd uitgekeken om dit boek eens te lezen en toen het eindelijk het moment was, heb ik het boek niet meer kunnen neerleggen.

Mare is een ongelofelijk sterk karakter. Ze is koppig, standvastig en strijdlustig. Toch is Mare naïef. In Red Queen zijn er gebeurtenissen die iemand die al lang boeken leest makkelijk kan voorspellen. Maar dat neemt niet weg dat Victoria Aveyard me volledig heeft kunnen meeslepen in het verhaal van Mare.

Red Queen zat vol met politieke spelletjes, waar ik zo van hou. De hiërarchie van de Reds en de Silvers brengt veel mindtricks en verrassingen met zich mee. Het boek wacht ook niet te lang om het verhaal te beginnen. Je wordt al meteen geconfronteerd met de harde waarheden die het boek verschuilt. Kortom, Red Queen heeft mijn hart veroverd en ik wil absoluut
de ontknoping van de onverwachte rebellie weten.

De schrijfstijl: 9/10

Victoria Aveyard heeft een ontzettend vlotte pen. Je wordt meteen meegesleurd  in de wereld van Mare en je wordt geconfronteerd met de wrede mensheid.
Aveyard maakt verschrikkelijk goede woordspelingen, iets wat ik altijd leuk vind. Helaas vond ik wel dat er wel wat voorspelbare momentjes in het boek waren die ik wel anders zou laten lopen hebben. Maar dat is een klein puntje die mij eigenlijk niet echt heeft gestoord.

Total experience: 9.2/10

Red Queen is het eerste boek die ik heb uitgelezen op mijn kersverse e-reader en ik heb er werkelijk van genoten. Voor degenen die nog twijfelen om een e-reader te kopen, kan ik zeker een Kobo aanraden. Het gevoel van een boek heb ik niet gemist en het verhaal is er niet minder leuk op geworden.
Red Queen heeft mij meegesleept in een nieuwe wereld die ik absoluut verder wil verkennen. Ik kan het boek aanraden voor lezers die al eens The Winner’s Curse hebben uitgeprobeerd! Red Queen van Victoria Aveyard zou iedereen eens moeten lezen.


But power is a dangerous game. And in this world divided by blood, who will win?

1 thought on “Review: Red Queen | Victoria Aveyard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.