Review

Review: Heir of Fire | Sarah J. Maas 

Auteur: Sarah J. Maas
ISBN: 9781619630659
Uitgeverij: Bloomsbury
Pagina’s: 562
Samenvatting:
Celaena Sardothien has survived deadly contests and shattering heartbreak—but at an unspeakable cost. Now she must travel to a new land to confront her darkest truth…a truth about her heritage that could change her life—and her future—forever.

Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. To defeat them, Celaena must find the strength to not only fight her inner demons but to battle the evil that is about to be unleashed.

The king’s assassin takes on an even greater destiny and burns brighter than ever before in this follow-up to the New York Times bestselling Crown of Midnight.

Mijn mening: 9/10

Dit boek was echt een dikkertje! (En de volgende is nóg dikker…) Maar ook al heeft het een tijdje geduurd vooraleer ik het had uitgelezen, heeft dat niets veranderd aan mijn ervaring met het boek.

Eerst en vooral is de bad ass Celaena terug en moet ze écht vechten om niet op te geven. In de meeste fantasy-romans heb je vaak last van een arrogant personage die de wereld aankan. Toegeven:  Celaena  is arrogant, maar ze heeft er redenen voor. Ze schermt zich af voor anderen en doet zichzelf sterker voorkomen dan ze eigenlijk is. Meestal kon je je dan ook wel makkelijker plaatsen in haar gevoelen en kreeg je echt een knoop in je maag als er een scène was waarin Celaena bijna op instorten stond. Dat is één van de redenen waarom ik dit derde boek zo geslaagd vond. Celaena is gewoon een geweldige protagonist! Realistisch met dan toch weer een vleugje onwaarschijnlijkheid.

Ten tweede: Sarah J. Maas rocks! Niet alleen omdat ze een geweldig reeks schrijft, maar ook omdat ze de spanning in elke boek zo hoog kan houden. Toen ik dit boek in mijn handen had, dacht ik dat er een laar saaie passages zouden tussen zitten die me zouden doen in slaap vallen. Maar geen één keer had ik gevoel: dit is saai. Nee, Maas wist haar plot verfrissend te houden door de afwisseling van vertellers en verrassende wendingen.

Om nog even terug te komen op Sarah J. Maas verassende wijze van vertellen. ZE IS GEWELDIG! In sommige boeken gebeuren er dingen op andere plaatsen die in de volgende delen een groot belang zullen spelen in het boek. Maas is helemaal niet bang om andere personages ook hun verhaal te laten vertellen en geeft dus stukje bij beetje meer info aan de lezer zonder het allemaal in één keer te laten exploderen. Sarah J. Maas zorgt in haar serie voor zo veel uitgewerkte karakters dat ik wil blijven lezen om te weten als Maas haar personage laat verder vertellen in het volgende hoofdstuk.

Conclusie? Ik ben helemaal verslingerd aan de personages, de spanning en bovenal het intrigerende verhaal. Dit boek moet je lezen. NU! 

P.S: NerdyGeekyFanboy heeft inderdaad gelijk: Celaena Sardothien = bae!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.