Review

Review: Flame | Bernice Berkleef

Auteur: Bernice Berkleef
Uitgeverij: Van Lindonk & de Bres Special Projects
ISBN: 9789079679218
Samenvatting Bol.com:
Als de mensheid wordt bedreigd en de goden ingrijpen, gebeurt er iets waar niemand op had gerekend…
Amor is bloedmooi, steenrijk en een Griekse god. Hij denkt dat hij alles al een keer heeft meegemaakt… Totdat hij verliefd wordt op een mens.
Moon is een meisje dat het niet gemakkelijk heeft. Ze woont bij haar drankzuchtige oom en ongeïnteresseerde tante. Haar leven sleept zich voort en erg leuk of opwindend is het niet… tot de dag waarop ze een niet-menselijke jongen ontmoet.
Wanneer de paden van het aardse en het goddelijke elkaar kruisen, worden wetten overtreden, risicos genomen en levens voor altijd veranderd… Welkom in de wereld van de Divine Saga!

Mijn mening:

Verhaal: 7/10
Ik ben erg geïnteresseerd in de Griekse mythologie, dus keek ik er echt naar uit om dit boek te lezen. Ik kreeg hem voor Kerstmis en ik ging dus meteen aan de slag.

Ik had erg hoge verwachtingen na het lezen van goeie reviews, maar Flame viel een beetje tegen… Op de achterflap stond er vermeld dat dit het Nederlandse antwoord is op Twilight van Stephanie Meyer. Wel, ik moet ze gelijk geven. Veel scènes zijn erg gelijkaardig met Twilight. Het is precies dat de Cullens verwisseld waren met de Olympiërs. Flame lijkt gewoon té veel op Twilight, wat een beetje een afknapper was voor mij.

De relatie tussen Amor (de liefdesgod) en Moon is  een beetje cliché en
ik lees niet zo graag boeken waar veel clichés aan te pas komen. Toch zit het verhaal goed in elkaar, er is duidelijk over alles goed nagedacht, maar er was voor mij geen wauw gevoel.

Schrijfstijl: 7.75/10
Het boek las vlotjes weg, wat ik erg leuk vond. Flame is geschreven volgens de perspectieven van Amor en Moon. In sommige hoofdstukken is dat wel een beetje overbodig en riskeerde het boek om langdradig te worden. Toch is de afwisseling van de verschillende perspectieven verfrissend omdat je dan een andere kijk krijgt op het verhaal en de gevoelens van het koppel.

Total experience: 7,5/10
Het boek heeft mij een beetje teleurgesteld… Toch kun je dit boek lezen gewoon als ontspanning. De beslissingen en gevoelens van de hoofdpersonage Moon waren op sommige momenten moeilijk te begrijpen en had ik soms een déjà vu. Maar Flame leest gemakkelijk en is bovendien van Nederlandse bodem.

Wil jij toch een review lezen van een blogger die helemaal weg was van het boek, klik dan hier.

Heb jij al eens een boek gelezen met Griekse goden? Wat vond jij ervan?

2 thoughts on “Review: Flame | Bernice Berkleef

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.