Review

Review: Fina | Martina Sahler

Auteur: Martina Sahler
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 978 90 266 0594 9
Samenvatting kok.nl:
Keulen, 1811. Josefina (Fina) Bartel tobt wat af. Als dochter van een arme smokkelaar probeert ze alle pogingen van haar vader om haar uit te huwelijken van zich af te houden. Ondertussen probeert ze hun schamele huishouden draaiende te houden, en volgt ze heimelijk de lessen van de dorpsschool. Maar dan ontmoet ze een rijke jongen, uit een totaal ander milieu. Haar sterrenprins, noemt ze hem. Een liefde die onmogelijk is. Toch?

Mijn mening
Het verhaal: 8/10
Het is lang geleden dat ik nog eens een historische roman heb gelezen. Een beetje schandalig als je weet dat ik graag zo’n boeken lees, maar toen ik Fina samen met twee andere boeken kon kopen voor €15, was ik super blij.
Het verhaal speelt zich af in Keulen in de 19de eeuw. De Fransen hebben de stad al een tijdje overgenomen, maar voor de laagste klasse is er niet veel welvaart geweest de laatste jaren. Fina is de dochter van een smokkelaar, die haar aan erg veel lelijke mannen wil uithuwelijken. Een rattenman en een vet zwijn komen er allemaal aan te pas. Wat zorgt voor een paar leuke beschrijvingen van de lelijkste mannen ter wereld…
Ik heb me helemaal kunnen inleven in het verhaal, het boekje telt maar 190 pagina’s dus was het veel te snel uit. Ik denk dat de schrijfster nog veel meer uit Fina’s verhaal had kunnen halen dan dat ze gedaan heeft.

Fina is ook verliefd op haar sterrenprins, ze kent zijn identiteit niet… Maar als ze moet vluchten voor de politie wordt ze opgevangen door zijn familie. (Toevalling toch?) Maar de liefde tussen de twee is oprecht en nou ja, cliché.

De schrijfstijl: 8/10
Zoals ik al zei, had de schrijfster veel meer uit het verhaal kunnen halen dan 190 pagina’s. Ik wens echt dat er nog een vervolg is, maar die is er niet…

Het boek las vlotjes en Sahler schrijft erg mooi. Er kwamen ook wat
citaten van oude schrijvers aan te pas, wat ik een leuke aanvulling vond.

Total expierence: 8/10
Ik heb me erg geamuseerd tijdens het lezen van dit boek, helaas was het wel iets te kort. Het boek bevatte interessante situaties en leuke karakters. Het enige wat ik kan zeggen is: word er nog een vervolg geschreven?
Heb jij al eens een boek gelezen die gewoon te weinig pagina’s telde?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.