Review

Review: De Zwarte Zon | Bjorn Van den Eynde

Auteur: Bjorn Van den Eynde
Uitgeverij: Bakermat
ISBN: 987 90 5924 089 6
Samenvatting Bol.com:
Londen staat op z’n kop wanneer de Amerikaanse tieneractrice Quinn Pillsbury onder vreemde omstandigheden verongelukt. Op haar linkerpols wordt een gruwelijk brandmerk aangetroffen in de vorm van de Zwarte Zon. Nielsen en Felix krijgen, als enig overgeblevenen van hun sterk uitgedunde Team Mortis, de opdracht om naar Engeland te reizen en te infiltreren in de school en op de filmset waar Quinn actief was. Het dossier van de Zwarte Zon kent immers een bizarre voorgeschiedenis: bij elke start van een nieuw seizoen verschenen op internet talloze foto’s van massazelfmoorden. Alle slachtoffers droegen op de linkerpols exact hetzelfde brandmerk. Nielsen en Felix moeten onderzoeken wat de onfortuinlijke actrice te maken had met de massazelfmoorden en de vele jonge slachtoffers. En met het einde van de zomer in zicht, dringt de tijd meer dan ooit …

Mijn mening:
Het verhaal: 9,5/10
Waar komt de inspiratie toch vandaan? Bjorn Van den Eynde heeft mij weer van mijn stoel geblazen met dit boek. Ik zal eerlijk toegeven dat ik geen fan van thriller ben, maar ik ben absoluut fan van Team Mortis. Team Mortis heeft werkelijk mijn hart verovert!

In De Zwarte Zon gaan Erika, Felix, Nielsen en Andreas weer op pad om een nieuw mysterie op te lossen. Ze komen oude bekenden tegen wat zorgt voor extra spanning en plottwisten. Het verhaal zat weer net zo goed in elkaar als bij  de voorgaande boeken die ik in een snel tempo heb uitgelezen.
Maar hoe komt het dat Bjorn op zo’n ’toffe’ onderwerpen komt? Ik weet niet waar de inspiratie vandaan komt, maar ik zeg: “Ik kijk uit naar deel 5!!!! Waar blijft het?”
Helaas zou ik wel meer willen zeggen over de leukste Belgische boeken maar NO spoilers…

De schrijfstijl: 8,98/10
De Zwarte Zon las gemakkelijk weg. Ik zat meteen in het verhaal. Bjorn Van den Eynde schrijft verschrikkelijk goed, steeds met een ongelofelijke spanning. Alle personages lopen vredig tussen elkaar door. Er is geen één saai of overbodig stuk, wat ik fantastisch vind. Ik ben gewoon helemaal weg van Team Mortis!

Total experience: 9,3/10
Ik heb enorm genoten van het 4de Team Mortis boek. Spanning, heel onverwachte wendingen en romance waren allemaal te vinden in de Zwarte Zon. Dus wat kan ik meer zeggen over de total experience dan: WAAR BLIJFT HET 5DE DEEL!??

P.S: Ja, Bjorn Van den Eynde, ik ben inderdaad na de 1400 bladzijde een échte Team Mortis fan!

1 thought on “Review: De Zwarte Zon | Bjorn Van den Eynde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.