Review

Review: Alfa, het leven van Radu Lupescu| Tisa Pescar

Auteur: Tisa Pescar
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024560233
Samenvatting Tisa Pescar official website:

Het geheime leven van Radu Lupescu ‘Profeszor doktor. Tudom mi vagy.’
Ik weet wat je bent.
De woorden die tijdens zijn gastcollege aan de universiteit van Târgu Mures vanuit het niets tot hem doordringen, brengen Radu Lupescu danig in verwarring. Want voor het oog van de wereld is hij een gewone man die een gewoon leven leidt.  In werkelijkheid is Radu echter allesbehalve gewoon.
Hij is een moroi, een weerwolfvampier met een allesbehalve gewoon verleden. En dat verleden lijkt hem nu te hebben ingehaald.Als hij dan ook nog eens met niet mis te verstane bedoelingen wordt benaderd door de bloedmooie Ileana, beseft hij, plotseling en met verbijsterende gevolgen, dat zijn toekomst er bepaald niet rooskleurig uitziet. Vooropgesteld dat hij een toekomst hééft…

Mijn mening:

Het verhaal: 8/10

Een boek verovert meestal mijn hart als er weerwolven en vampieren aan te pas komen. En in dit geval was dat ook zo. Moroi, een weerwolfvampier, en Strigoi, een weerwolf, zijn een leuke fantasie als je het vergelijkt met doorsnee weerwolf of vormveranderaar. Een Moroi is een een weerwolf die bloed nodig heeft zoals een vampier. Om zijn honger te stillen komen er dan twee tentakels uit de Morois pols om zo bloed af te tappen. Vampier en weerwolf in één, cool toch?

Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de coolheid van de Moroi en de Stigoi, maar ook om de vijandige roedels. Zo heb je de Eerste Roedel ( het afgescheiden deel van de Tweede Roedel) en de Tweede Roedel. De Tweede Roedel heeft een alfa die een erg laag beeld heeft van vrouwen, maar dan heeft hij het wel hoog op van het wolf zijn. Zo zijn er verschillende scenes die dat beschrijven. Eén van de hoofdpersonages, Radu, wordt veel met hen geconfronteerd. Wat dus natuurlijk zorgt voor veel spanning.

Schrijfstijl: 7/10

In het begin heb ik niet zo veel genoten van het boek. Ik vond het een beetje saai, maar na een paar pagina’s was dat weer weggewerkt… Tisa Pescars schrijfstijl is niet zo speciaal en heeft mij dus niet van mijn stoel geblazen. Toch vind ik het verhaal erg mooi opgebouwd en zit toch na een paar pagina’s boordevol spanning.

In het boek werd er ook gewerkt met hoofdstukken uit verschillende perspectieven, wat het verhaal wel erg boeiend en afwisselend maakte.

Total experience: 7,8/10

Ook al was de schrijfstijl niet mind blowing, toch heb ik genoten van dit boek. Ik ben altijd te vinden voor weerwolven en weerwolfvampiers. Door de verschillende perspectieven vond ik het verhaal evenwichtig en kijk toch uit om een ander boek van Tisa Pescar te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.