Book Nerds

Rebel of the Sands | Alwyn Hamilton

26047310Auteur: Alwyn Hamilton
Uitgeverij: Farber & Farber
ISBN: 9780571325252
Pagina’s: 320
Nederlandse titel: Rebel in de Woestijn
Samenvatting:
She’s more gunpowder than girl—and the fate of the desert lies in her hands.

Mortals rule the desert nation of Miraji, but mystical beasts still roam the wild and barren wastes, and rumor has it that somewhere, djinni still practice their magic. But there’s nothing mystical or magical about Dustwalk, the dead-end town that Amani can’t wait to escape from.

Destined to wind up “wed or dead,” Amani’s counting on her sharpshooting skills to get her out of Dustwalk. When she meets Jin, a mysterious and devastatingly handsome foreigner, in a shooting contest, she figures he’s the perfect escape route. But in all her years spent dreaming of leaving home, she never imagined she’d gallop away on a mythical horse, fleeing the murderous Sultan’s army, with a fugitive who’s wanted for treason. And she’d never have predicted she’d fall in love with him… or that he’d help her unlock the powerful truth of who she really is.

Mijn mening: 7/10

Als je zo’n leuk boek met een prachtige cover kan kopen voor nog minder dan 5 euro, dan doe je dat gewoon. Net als ik dus. Ik had al veel gehoord over dit boek en ik was zeker nog nieuwsgieriger geworden toen ik hoorde dat hij bijna ging verschijnen bij Luithing Slijtoff. Dus ik kocht het en had helemaal geen spijt van mijn koopje.

Ik ben absoluut verliefd op de naam Amani. Ik vind het zo mooi klinken. Maar dat even terzijde, ik vond het personage iets minder aantrekkelijk. Ze was eigenlijk het grootste minpunt aan het boek. Niet grof bedoeld, maar op bepaalde momenten is ze een compleet watje en dan verandert ze plots in die prachtige heroïsche vrouw.  Ik kreeg niet echt een beeld van Amani’s karakter. Soms kwam het zelf zo ver dat ik me ontzettend ergerde aan haar meestal kinderachtige beslissingen.

Blijkbaar was ik in een erg gelukkige bui toen ik het boek las, want ik las het toch als een sneltrein uit. Ik ben namelijk zo verliefd op de wereld die Hamilton op papier gezet heeft. Ik ben helemaal weg van de Djinns, Buraqi en alle andere magische wezens waar ik nog maar zo weinig over gelezen heb. Na al zo veel boeken te hebben gelezen kijk ik soms niet meer op van een demon, heks of vampier. Maar in dit boek werd je echt meegezogen in een wereld die je nog niet echt hebt kunnen verkennen. Kortom, wat een leuke sfeer heeft dit boek zeg!

Natuurlijk was dat niet het enige die me zo snel liet lezen. Ik vond het op bepaalde momenten zo spannend. Ook al waren de meeste spanningen gecreëerd omdat Amani weer eens iets geks in haar hoofd had, maar hoe dan ook: ik las verder. Ik ben niet te spreken over het hoofdpersonage en toch vond ik dit boek wat hebben. Hoe kan het? Ik zeg het je. Het boek zat vol met andere leuke personages die Amani tijdens haar reis heeft leren kennen. Zij maakten het boek zo veel spannender en op het einde zo fantastisch. (Ik wou graag een ander adjectief gebruiken, maar dat zou alles spoilen…)

Plus, zoals de titel al zegt gaat het om een rebellie. En wat één. Ik ben echt een fan van politieke intriges en daar was het boek echt helemaal vol van. Ik hield van de verhalen over verraad en eer. Het boek was op sommige momenten zo tragisch dat ik er echt in meegezogen werd.

Heb jij dus eens zin in een boek die anders is dan anders en je hoofd helemaal vult met magie? Dan is dit zeker een aanrader!

4 thoughts on “Rebel of the Sands | Alwyn Hamilton

    1. Ik had misschien al gedacht dat je het ook niet zo leuk ging vinden. Ik was er ook niet zo door overtuigd, maar ik hield wel van de wereld! Kort: ik heb wel al betere boeken gelezen! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.