Review

Rebel | Julie Kagawa

Afbeeldingsresultaten voor Rebel Julie KagawaAuteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins
Serie: Talon-saga #2
ISBN: 9789402705201
Prijs: €15,00
Pagina’s: 416
Samenvatting:
Op de vlucht en klaar voor de strijd… Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren. Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Mijn mening: 7/10

Toen ik van Agora (de Belgische vertegenwoordiger van HarperCollins) een mailtje kreeg om de laatste nieuwe Julie Kagawa te recenseren, kon ik echt geen nee zeggen. Ik ben zo’n fan van haar boeken dat ik bijna altijd na het lezen van haar boeken zowat op zoek ga naar mythische wezens. Of er toch juist een beetje meer in geloof. Alleen had ik het tweede deel van de Talon-saga, Rebel, nog niet helemaal uitgelezen. (Stoute ik.) Ik had dus geen beter excuus nodig om Rebel weer eens helemaal opnieuw te lezen vooraleer ik aan Jager, het derde deel, begon.

OMG, die cliffhanger!

Ik weet nog dat Talon eindigde met een cliffhanger. Zo’n cliffhanger dat ik meteen het tweede deel moest hebben. Nou ja, het duurde nog wel eventjes voor die uitwas, maar ik moest het hebben. Rebel gaat meteen verder met wat er na die cliffhanger gebeurde en OMG! de spanning nam helemaal niet af.

Hmm, die zware jongens

Ik hou wel van die rebellen en die zware jongens met stiekem een klein hartje. Dat is misschien één van de redenen waarom Riley/awesome sexy draak Kobalt mijn favoriete personage is en ik dus het liefst vanuit zijn perspectief lees. Hij maakt van die sarcastische opmerkingen die hier bij deze Book Nerd altijd in de smaak vallen. Een beetje kort door de bocht gezegd: hij geeft kleur aan het boek. Oké, Ember is ook een geweldig personage en is zeker een draak die ferm op haar strepen staat. Ze is bad-ass, samen met haar lieve oplettende en toch onverwacht romantische Garrett. Kortom, in dit boek kom je alleen maar geweldige personages tegen.

Tip: gil niet op je boek want dan krijg je rare blikken

Het feit dat het boek uit 4 oogpunten wordt verteld, maakt alles zeker en vast spannender, want je krijgt een beetje mee van de vijand en van de goeden. Met als gevolg dat je vaak “Nee! NEE! NEEEEEEEE!” naar je boek schreeuwt. Nou ja, ik toch in ieder geval. 😉 Ik hield dus wel van dat meervoudig perspectief.

Oké, ik vind de wereld ook zo geweldig. Dat is niet echt een verrassing, want Julie Kagawa slaagt er keer op keer in om me verliefd te laten worden op haar verzonnen werelden. Ik wou dat ik werkelijk in ééntje mocht leven. Ehmm, wel na de rebellie liefst als het kan…

Ik en mijn verwachtingen

Maar waarom dan maar een 7? Weet je, ik heb het echt geprobeerd, maar op een bepaald moment rond pagina 240 raakte ik moeilijk door het boek. Het begon ook al een beetje voordien. Ik kan niet echt een vinger op leggen waarom ik zo veel moeite had om door het middenstuk te komen. Er was spanning dat zeker, maar op een of andere manier kwam het niet als spanning over. Ik had graag wat meer van Dante willen horen. Gewoon omdat ik zo graag de werking van Talon wil weten. In Rebel, wow hoe verrassend, komt er heel veel rebellie in voor. Vechten, schieten en weet ik maar wat. En toch, raakte het me niet zoals het bedoeld was. Ik was niet hooked, zeg maar.

Als ik je toch moet vertellen wat ik er in het geheel van vond: lees de serie. Het is algemeen bekend dat de tweede delen ietsje meer kunnen tegenvallen, maar de serie is het zo waard. Het boek mocht me dan minder in zijn greep gehad hebben dan Talon, maar het was nog steeds een volwaardige Julie Kagawa die ik met ontzettend veel plezier heb uitgelezen, want zoals je weet: Julie Kagawa is een meester-verteller. En je moet haar boeken lezen!

3 thoughts on “Rebel | Julie Kagawa

  1. Ik vond het tweede boek juist beter dan het eerste boek! En er zijn nog 3 delen (2 moeten nog uitkomen) dus misschien komt die informatie over de Talon nog? Ik hoop het in ieder geval wel want ben er ook nieuwsgierig naar!

    1. Ja! Ik heb ook net het 3de deel uitgelezen en dat boek had alles wat ik miste in Rebel! Het was zo goed! Mijn recensie van Jager komt volgende week online! Je zal zien: geweldig! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.