Book Nerds

Reading Challenge 2019 update| Nog nooit zoveel boeken met gemak gelezen

Ik ben zo slecht als het om reading challenges gaat. Ik vind dat ik het aan mezelf dan zo verplicht ben om zoveel boeken te lezen én als ik het dan niet zie lukken door meerdere redenen, vind ik het nog demotiverender. Dit jaar stelde ik echter maar mijn reading challenge in op 15 boeken en ik zal eerlijk zijn dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen.

Ik heb nog nooit mijn reading challenge boven de 50 boeken gezet, want helaas heb ik ook nog (school)werk te doen. Vorig jaar haalde ik zelfs mijn reading challenge van 45 boeken niet. Dit jaar ben ik echter vlotjes aan het lezen en volop aan het genieten, want momenteel staat de teller op 49!

Tja, is dat speciaal?

Nee, eigenlijk niet, maar ik zal eerlijk zijn dat ik heel blij ben dat ik weer een evenwicht heb gevonden tussen lezen, schoolwerk, vrienden en familie. Vorig jaar heb ik daarmee ontzettend mee geworsteld. Ik lees zo graag, maar mijn leesplezier was helemaal weg. Het hielp er dan ook niet bij dat er daar een reading challenge stond waarop ik ontzettend hard aan het achterlopen was.

Het hielp

Ik denk dat het echt wel hielp om een lage reading challenge op Goodreads te zetten, want nu lees ik gewoon wanneer ik tijd heb én ik lees meer. Ik voel de druk niet meer en dat helpt echt. Bovendien heb ik ook gemerkt dat het minder aanvaarden van recensie-exemplaren daar ook veel heeft bij geholpen. Ik lees nu ook véél meer uit mijn boekenkast en geef oudere boeken ook eens een kans. Kortom, ik ben de boeken aan het lezen die ik al een paar jaar geleden heb gekocht en die al jaren in mijn boekenkast de stof staan te vangen.

Hoe gaat het mijn jouw reading challenge of heb je er helemaal geen? Ik ben benieuwd!

11 thoughts on “Reading Challenge 2019 update| Nog nooit zoveel boeken met gemak gelezen

  1. Ik doe mijn challenge omhoog als ik ‘m (bijna) gehaald heb. De voorbij twee jaar ben ik begonnen met 20 omdat ik het ook een jaar niet gehaald had en ik mij daar echt slecht bij voelde. En als ik zie dat ik het einde begin te naderen en nog veel tijd overheb, dan verhoog ik ‘m systematisch. Nu staat hij op 90 en zit ik aan boek 89. Neemt ook echt heel veel van de druk weg.

    Al zou ik stiekem wel graag 100 boeken gelezen hebben dit jaar …

  2. Ik zette hem op 80 en las net mijn 86e boek uit. Ik verhoog nooit mijn challenge omdat ik net wil zien hoeveel ik boven mijn doel zit. Ik hoop nog de 100 aan te tikken 😉 Kk hoop ook meer uit eigen kast te lezen dus ik kocht NIETS uit de amazonsale. Trots op mijzelf haha

  3. Ik heb lange tijd geen challenge willen instellen vermits ik geen leesstress wilde maar Nancy heeft me overtuigd doordat het jaaroverzicht dat je nadien van Goodreads krijgt wel leuk is om te zien (ook al is het doorgaans niet correct qua aantal pagina’s). Dit jaar ga ik de uitdaging niet halen. Vroeger eindigde ik steeds boven mijn challenge maar de laatste jaren gaat lezen moeizamer en dat merk je duidelijk aan het aantal gelezen boeken. Langs de andere kant lig ik er ook niet meer wakker van al mis ik het wel om vlot in een boek te kunnen opgaan zonder afgeleid te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.