Book Nerds

Oud en Nieuw, de kersttag

Vorig jaar met Kerst werd ik door de geweldige Ellis getagd voor een echte kersttag. Ik moet mezelf écht een applaus geven dat ik dit niet vergeten ben, want ik ben zo’n warhoofd! Maar ik had het mezelf beloofd én ik keek er echt heel lang naar uit om deze tag in te vullen, want er is maar één periode in het jaar wanneer ik het kan doen! Are you ready?

Noem een boek dat je graag onder de kerstboom zou zien.

Whaha, dat zijn er zo veel! En ik mag er maar eentje kiezen. God. Oké, ik moet bekennen dat ik nog maar net een heel wat boeken heb gekocht én dat mijn boekenkast werkelijk op springen staat, maar als er nog eentje bijmag dan kies ik voor The Long Game van Jennifer L. Barnes. Ik vind het zo jammer dat Best of YA het boek niet meer gaat uitgeven. (Echt, ik ben zo triest…) Het eerste deel in deze duologie was de eerste boek die we met onze leesclub hebben gelezen op 16 januari 2016, dus deze serie heeft wel een speciaal plaatsje in mijn hart. The Long Game moet ik dus ooit nog eens hebben én lezen!

Naar welk boek kijk jij gespannen uit?

Ik kijk al een jaar of drie uit naar de vervolgen van de boeken van Marissa Meyer. En Blossom Books gaat ze opnieuw uitgeven! (Dat maakt me dus zielsgelukkig…) In maart ga je me dus vol enthousiasme naar de boekhandel zien rennen omdat ik Cress gewoon ga moeten hebben. Wie rent er met me mee?

Noem een boek dat je in de kersttijd wil lezen.

Ik spaar niet echt boeken op die ik per se in de kerstperiode wil lezen. Maar het boek waarin ik nu aan het lezen ben is The Jewel van Amy Ewing. Het is niet echt dat gezellige cozy boek die perfect is met een tasje thee, maar het is wel een goed boek!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Home Alone. Is dat cliché? Ik hou gewoon ontzettend veel van die film omdat ik het alleen maar bekijk rond deze tijd én het de enige film is die de tv-zenders hier in België uitzenden op kerstavond. Dus ja; Home Alone…index.jpg

Hou je van sneeuw?

Ik hou van het romantische idee van sneeuw totdat ik er moet door fietsen om naar school te gaan of totdat mijn tenen van mijn voeten vriezen. Yep, misschien ben ik toch niet zo’n romantische ziel als iedereen denkt… 😉

Noem een karakter waar je graag de kerstdagen mee zou willen doorbrengen.

Oh, maar dat zijn er zoveel. Ik zou met zoveel personages eens gezellig aan tafel willen zetten. Lekker fondue eten en praten over de geweldigste dingen. Op nummer één staat Henry uit Sterrenstof. Nou ja, misschien moet ik er wel bij zeggen dat hij de plaats deelt met de goddelijke Edward Cullen, want hij zal altijd mijn eerste fictional crush zijn. Vervolgens zou ik ook heel graag Megan uit Het balseizoen uitnodigen, want zij lijkt mij gewoon zo’n leuke meid. En O als laatste wil ik ook nog graag Marguerite uit Duizend Stukjes van Jou uitnodigen omdat we dan met z’n allen geweldige tijdreizen kunnen maken tussen het hoofdgerecht en het dessert door. Perfect!

Afbeeldingsresultaat voor edward cullen
Ik bedoel maar…
Geven of krijgen?

Ik krijg graag cadeautjes, maar ik geef ze nog liever. Ik ben het persoon die graag de gekste cadeautjes uitzoekt voor haar vrienden en familie. Ik vind de beide dingen echt leuk, want ze geven me echt een leuk gevoel. Maar geven is nog een tikkeltje leuker omdat ik altijd zo blij word van de glimlach op iemand anders gezicht.

Op welke fictieve plaats zou jij de kerst willen doorbrengen?

Oké, Ellis ik zeg je gewoon na: Hogwarts. Ik neem gewoon iedereen die ook graag mee wil mee. Dus iedereen. Dan zitten we gezellig onder het kaarslicht in de eetzaal en genieten we gewoon. Misschien doen we ook een schaaktoernooitje met Harry Potter? Ja, dat zo de perfecte kerst zijn!Afbeeldingsresultaat voor hogwarts

 Je beste kerstherinnering.

Ik hou gewoon van elk jaar de boom versieren. Bij mijn oma, thuis en soms op school. Ik vind dat één van de gezelligste momenten van Kerst. Gezellig samen iets doen, samenwerken om de lichtjes te ontwarren en dan heel tevreden naar de kerstboom kijken. Ja, dat is mijn leukste moment.

Kun jij “kerstboom” minstens 10 keer SNEL achter elkaar zeggen? (En het goed uitspreken, natuurlijk!)

Na een paar keer oefenen misschien wel ja.

Deze tag is oorspronkelijk Engels, dus doe nu hetzelfde met “Christmas Tree”!

Nope, geef het op.


Ik kwam helemaal in de kerststemming door deze tag in te vullen! En dat wil ik graag met iedereen delen. Doe net als ik en spaar het op voor volgend jaar of ga nu aan de slag. Wat je wilt! Alleszins heel veel plezier.

Chinouk Thijssen omdat ze op Goodreads en op haar YouTube-kanaal helemaal in de kerststemming is.
Eline van All The Feels, omdat ze deze tag waarschijnlijk uit het oog is verloren en ik haar de gekste en gezelligste vakantie toewens.
Monica van My Perfect Book Life, want ik volg haar heel graag op Goodreads.
Femke van La Fille Lisant en Marcia van Oog op de Toekomst, omdat zij heel graag tags invullen en dit echt wel iets voor hen is.

2 thoughts on “Oud en Nieuw, de kersttag

  1. The Long Game is inderdaad ook geweldig, zeker even goed als De Fixer. Ik heb ‘m gewoon in het Engels gekocht uiteindelijk, want ik kreeg ook door dat er geen vertaling meer inzat… Heel jammer!
    Wat The Lunar Chronicles betreft, ik zou met je meerennen maar ik heb Cress, Winter, Fairest en Stars Above al lang in het Nederlands gekocht dus ’t heeft geen nut meer 🙂 Ik vond 3 en 4 trouwens allebei een stuk beter dan 1 en 2! Ga je Wires and Nerve ook lezen?
    Harry Potter. Geen commentaar behalve dat je van mij geen last zal hebben haha. Sorry!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.