Book Nerds, Wat is taal toch mooi...

Op naar 28 september!

Voor het eerst…

heb ik meegedaan aan een schrijfwedstrijd! En dat is zo spannend, dat ik er een blog post van gemaakt heb! 🙂

Ergens begin mei, gaf mijn mama me een folder… FANTASIE STRIJD BRUGGE. Ik was in de wolken omdat iedereen die algemeen Nederlands kon schrijven, mee mocht doen. Dus ik ging diezelfde avond nog aan de slag! Het verhaal mocht 1.500 woorden tellen. (Wat eigenlijk niet zoveel is…maar helemaal niet erg, want het is nu eenmaal een kortverhaal!)

Maar goed, ik had die avond mijn ruwe versie al klaar. Ik las en las het opnieuw. Telkens kon ik er wel een foutje uithalen, maar dat was niet genoeg.  Als schrijver moet je eens de mening van anderen vragen… De beste oplossing? Mijn leerkracht Latijn. Ze was bereid om mijn werk te lezen en daar ben ik haar HEEL dankbaar voor. Dus zodra ik zeker was stuurde ik het op…

Op 24 juni kreeg ik een berichtje waarin stond dat mijn verhaal goed was ontvangen en dat 259 anderen meestreden voor de publicatie. WATTT?? Ja, dat is wat er op dat moment door mijn hoofd vloog! Zoveel mensen…

Dus ik wachtte en wachtte en wachtte, tot er op 1 september een mail in mijn mailbox zat. JEYYY! Ik ga weten of ik iets gewonnen heb of niet, dacht ik. Maar nee, het was om te zeggen dat alles-winnaar en de 30 verhalen die gepubliceerd worden- zal bekend gemaakt  worden op 28 september op de fantasie boeken en strip beurs, Bryggias. MMM, nog langer wachten.

Dus zal ik elke dag op het puntje van mijn stoel zitten tot er 28 september op de kalender staat.

Ik zal jullie op de hoogte houden over de uitslag. Goed of slecht… En om jullie te belonen dat jullie dit bericht hebben gelezen, zal ik een klein stukje uit mijn verhaal citeren.

Verdoemd door de Ware Macht

Achter me hoor ik geritsel. Ik draai me versuft om, een gestalte komt met trage stappen uit de bosrand. De man draagt bijna geen kleren.  Wat hij draagt is prehistorisch, gewoon een dierenvel. Hebben ze gele Ferrari ‘s in de prehistorie?

Mijn hoofd tolt.

‘Hallo?’ Mijn stem is slechts een zacht gefluister, die smeekt om een antwoord. Ik tuur naar de mystieke bosrand. Ik denk dat hij iets engs verbergt. Geluiden vermengen zich, terwijl ik wacht op het antwoord van de eigenaardige man: het geluid van een stromende rivier, van vogels die angstig fluiten en gegrom.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.