Review

Op het spel | Cora Carmack

Op het spelAuteur: Cora Carmack
Vertaler: Jeannet Dekker
Uitgeverij: Uitgeverij Q
Pagina’s: 288
ISBN: 9789021404738
Prijs: €15
Samenvatting:

Dallas Cole heeft een hekel aan football. Haar vader is footballtrainer dus haar hele leven staat in het teken van de sport. Ze is blij als ze kan gaan studeren en even van de sport verlost zal zijn. Dan vertelt haar vader dat hij een nieuwe baan heeft: als trainer van het team van de universiteit waar zij aan gaat studeren. Dallas baalt als een stekker en probeert haar vader en zijn team zoveel mogelijk te vermijden.

Op een feestje ontmoet ze Carson. De vonk slaat gelijk over. Dallas weet echter niet dat Carson in het footballteam zit. En Carson weet niet dat hij verliefd aan het worden is op de dochter van zijn strenge coach…

Mijn mening: 9/10

Soms is het eens geweldig om een boek onverwachts toegestuurd te krijgen. Zo ontdek je eens een boek waarvan je niet wist dat je het nodig had. Op het spel is precies een Jennifer Armentrout- boek: luchtig, vol knappe mannen en toch uniek. Ik zou mijn recensie nu al kunnen beëindigen, maar ik heb nog zoveel goeds te zeggen over dit boek!

Natuurlijk kun je meteen verwachten dat dit boek ontzettend cliché zal zijn, en dat was het ook. Maar weet je, soms heb ik zo’n boeken nodig en in dit genre past dit wel. De plot was precies hoe ik het had verwacht. Kijk maar eens 10 romantische films na mekaar en dan weet je al hoe de plot van een romance is opgesteld. Hier was dit ook zo, maar Cora Carmack heeft me toch héél erg weten te verrassen.

Wat zo goed was aan het boek is dat ik helemaal in een ander wereldje was terechtgekomen. Het was een wereld vol American Football, iets dat we hier in België nauwelijks kennen. Daarom was het dus heel interessant om te lezen en omdat Carmack zelf een dochter van een coach is, vond ik het hoofpersonage Dallas (ook dochter van een coach) zo goed op papier gezet. Haar haat-liefde relatie met de sport was zo intens én je begreep het gewoon.

Ook was er ook nog het feit dat dit boek vanuit twee perspectieven is geschreven. Niet alleen Dallas kwam aan het woord, maar ook haar love intrest en football-speler Carson. Op die manier had je als lezer een kijkje in het leven van de échte football-fan en degene die met de fan moest leven. In boeken met twee perspectieven wordt vaak een veelvoorkomende fout gemaakt. Auteurs hebben namelijk de neiging om soms in herhaling te vallen waardoor het boek soms ontzettend saai wordt. Met dit boek zat ik telkens op het puntje van mijn stoel waardoor het boek in no time uit was. De twee perspectieven maakten het boek dus alleen maar beter!

Bovendien heeft de schrijfster me ondanks de clichématig plot heel erg weten te verrassen als het ging om seks in het boek. In New Adult zie je soms héél vaak dat jongeren direct de stap naar seks zetten, terwijl in dit boek dat juist niet was. Ja, er was een hééééél grote (fysieke) aantrekkingskracht tussen Dallas en Carson, maar ik had niet het idee dat de schrijfster de pikantere scènes in het boek schreef opdat het boek dan interessanter zou worden. Alles kwam heel natuurlijk over en dat vond ik ontzettend leuk.

Op het spel is een boek die je meteen een goed gevoel geeft. Het is een instant boost, precies een beetje als een drug…  Het boek gaat ook over diepere gevoelens, leest ontzettend vlot én het gaat over een sexy football-ploeg. Wat moet je nog meer hebben om een luie zondagmiddag? Het is echt een aanrader voor elke fan van Colleen Hoover en Jennifer L. Armentrout! (Dus, ga gewoon naar de winkel met je nieuw zakgeld!)

 

1 thought on “Op het spel | Cora Carmack

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.