Review

Ontplastic, een goede inleiding tot een plasticloos leven

OntplasticMijn mening: 6,5/10

Ik leende Ontplastic uit de boekhandelbibliotheek van De Brugse Boekhandel. Ik probeer al een tijdje zoveel mogelijk plastiek te vermijden, maar ik merk dat me dat niet zo goed lukt. Je krijgt overal zo makkelijk plastic aangereikt en in veel producten die ik dagelijks gebruik zit meer plastic in dan ik op het eerste moment dacht.

Ontplastic is een heel leuk boekje dat 101 tips deelt om je leven van plastic te zuiveren. Veel van die tips waren soms wel handig en lieten je nadenken over dagelijkse dingen, maar tegelijkertijd waren heel veel tips dingen die je door logisch nadenken ook zelf kon bedenken. Ik pas zo al best wel veel van de tips zelf toe zoals overstappen op shampoobars, geen plastic zakjes vragen en je eigen tasje meebrengen. Het waren de basics, geen probleem, maar voor iemand die echt goede alternatieven zoekt voor dagelijkse problemen met plastic vond ik het niet zo handig.

Het is een leuk boekje om cadeau te geven en mensen te inspireren om minder plastic te gebruiken. Ook is het boekje perfect om je even met je neus op de feiten te drukken. We consumeren veel plastic en door een beetje bewuster te leven kunnen we daar al een heel deel van reduceren. Toch was het niet precies wat ik zocht, maar dan moet ik maar eens op het internet kijken zoals het boekje bij elke tip héél vaak suggereerde.

Ontplastic | vert. Sandra Hessels |HarperCollinsHolland | Hardcover | 9789402703047 |€10,- | 128 p. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.