Review

Obsidian | Jennifer L. Armentrout

Obsidian (Lux, #1)Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: Entangled Teen
ISBN: 9781620610077
Pagina’s: 335
Samenvatting:
Starting over sucks.

When we moved to West Virginia right before my senior year, I’d pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring… until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

And then he opened his mouth.

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something… unexpected happens.

The hot alien living next door marks me.

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon’s touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I’m getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.

If I don’t kill him first, that is.

Mijn mening: 7/10

My God, Jennifer L. Armentrout is geweldig. Ze lijkt gewoonweg elk gerne aan te kunnen en bovendien weet ze keer op keer kissable hotties op papier te zetten. Nadat ik van haar New Adult boeken had geproefd en ze had aanbeden, kon ik niet anders dan me te wagen aan haar paranormal romance-serie. Het zal je verbazen (of toch eigenlijk niet) dat ik dan ook hier weer met volle teugen heb van genoten.

Ten eerste, dit is het eerste boek die ik las waarin een chargerijnige maar o zo knappe alien in voorkomt. Dat, jongens, is een heel groot pluspunt. Het is weer eens wat anders en het was zeker en vast een welkome afwisseling. Maar dat is dan ook het enige andere  aspect van het boek.

De verhaallijn, personages en omgeving zijn precies Twilight 2.0. No offense, maar als een echte Twilight-kenner lijkt dit boek echt helemaal op Twilight. Jennifer L. Armertrout heeft het verhaal eigenlijk wat meer gepimt door Edward wat irritanter en humoristisch en  minder romantisch te maken en door Bella te dopen als Kitten met enorm scherpe klauwen.

Ook al was het dus Twilight 2.0, ik ben nog steeds een zoetsappig meisje die enorm van dit soort boeken houdt. Niet voor de hele tijd, maar soms heb je er wel eens nood aan, als je weet wat ik bedoel. Alles wat Jennifer L. Armentrout schrijft, maakt mij aan het lachen. Haar boeken zijn hemelgeschenken die je nodig hebt na een zware dag op school en dat ik waarom ik in de eerste plaats een boek opneem. Ik houd van boeken die mij even kunnen wegnemen uit de realiteit. Niet omdat de realiteit slecht is of zo, maar omdat ik  het nodig heb om even weg te zijn en te dromen. Gedachten op 0 en dan beleef ik een geweldige avond. Jennifer weet gewoon de perfecte sfeer te creëren in Obsidian. Ze liet me dromen.

Ja, ik weet het: Twilight 2.0 met een groter macho-factor, maar dat neemt niet weg dat ik enorm genoten heb van het alienconcept. Jennifer L. Armentrout heeft een hele leuke wereld met volle personages gecreëerd. Het boek laat je weer even achter met kriebels in je buik. Let op: het is niet zo’n hoogstaande lectuur met superintelligente personages, maar als je een boek zoekt om er even van tussenuit te knijpen, dan is dit vast en zeker het boek die je zoekt.

3 thoughts on “Obsidian | Jennifer L. Armentrout

  1. Oei ik was eigenlijk wel heel benieuwd naar dit verhaal, maar als het zoveel op Twilight lijkt weet ik niet of het wel iets voor mij is. Ik houd eigenlijk niet zo van zoetsappige zwijmel verhalen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.