Book Nerds

My English Book Haul

Jullie hebben al een tijdje niets meer van me gehoord, als het jullie is opgevallen, want ik was mee op citytrip met mijn klas! De titel verraadt het land al: Engeland!

4 dagen lang hebben we door de Engelse straten geslenterd: Canterbury, Hastings, IMG_0426Brighton en natuurlijk Londen. Op het programma stond onder andere een Ghost Walk in Hastings, een achtbaanritje op de pier van Brighton, een bezoek aan de Londen Dungeons en natuurlijk de boekenwinkel. Nou ja, de boekenwinkel stond alleen op mijn programma…
We hebben de beroemde rode bussen en telefooncellen mogen aanschouwen, maar ook het beroemde straatje waar Harry Potter zijn toverstaf heeft gekocht. Kortom, ik heb me verschrikkelijk goed geamuseerd!

Maar natuurlijk is Engeland een land waar veel gelezen wordt en waar J.K Rowling geboren is, dus heb ik toch een paar boekenwinkels bezocht en natuurlijk een Harry Potter T-shirt meegebracht. Benieuwd welke boeken ik op de kop heb getikt in de schattige tweedehandswinkeltjes? English Book Haul

 1. Seeker van William Nicholson: Het boek valt onder het genre fantasy wat ongelofelijk goed bij me past. De achterflap zei niet zoveel, maar ik ben absoluut benieuwd om dit boek te lezen en als hij me niet zou bevallen, heeft hij maar £1,99 English Book Haul gekost!
 2. The Last Vampire van Christopher Pike: Misschien is het jullie al opgevallen, maar ik houd van vampiers. Bloed, snijtanden en knappe jongens komen meestal in deze verhalen voor, dus staan er veel vampierboeken in mijn kast. Net als Seeker kostte dit boek maar £1,99.
 3. The Morganville  Vampires deel 1, 2 en 3 van Rachel Caine: Deze boeken heb ik op de kop getikt voor maar 5 pond. Blijkbaar bestaan er in Engeland erg goedkope boekenwinkels want al mijn boeken die ik daar ooit eens heb gekocht, kostten niet meer dan £1,99… Als je de titel leest, dan zal je vast ook merken dat deze serie over vampiers gaat. Ik denk dus: VAMPIRES ROCK!
 4. The Chronicles of Downton Abbey: Dit boek kostte ietsje meer, zo’n 2,5 pond, maar het gaat om de mooie herinneringen. Als ik bij mijn oma op bezoek ga, is er altijd wel een Downton Abbey marathon. Ik houd van de ouderwetse kleren die overigens prachtig zijn, de perfecte haarstijlen en natuurlijk de gentlemens. 😉
 5. The Winner’s Crime van Marie Rutkoski: Natuurlijk moest ik dit boek hebben! Jullie konden een paar weken geleden mijn artikel over een bookhangover lezen waarin er stond dat het eerste deel in de serie er mij eentje had bezorgd. Maar nu ben ik helemaal voorbereid op de tweede bookhangover als ik dit prachtexemplaar zal uitlezen!

Hebben jullie het Verenigd Koninkrijk al eens bezocht? Hebben jullie toen ook boeken meegebracht?

6 thoughts on “My English Book Haul

 1. Bijna 15 jaar geleden ging ik met een vriendin naar Londen. We waren er slechts drie dagen én ik denk dat ik met 4 nieuwe boeken naar huis ben gekomen. Meer kreeg ik jammer genoeg niet in mijn trek-rugzak. De drie boeken van de Morganville Vampires kocht ik vorig jaar op het Boekenfestijn. 🙂

 2. Ik was vorige zomer in Schotland en ben toen met vier boeken thuisgekomen.
  Meer boeken meenemen was een risico, omdat anders mijn bagage misschien te veel zou wegen.
  Ik heb er ook ‘The Elephant House’ gezien, het café waar J.K. Rowling vroeger vaak schreef.
  Chronicles of Downton Abbey is wel een vreemde eend in de bijt, tussen al die fantasy 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.