Review

Milk and Honey, mijn eerste geweldige ervaring met poëzie

Milk and HoneyMijn mening: 9.8/10

Ik had al talloze lovende dingen gelezen over Milk and Honey van Rupi Kaur. Het is waarschijnlijk een van de beste verkopende hedendaagse gedichtenbundels ter wereld. En ik vraag mee ook niet meer af waarom. Deze ontzettend toegankelijke bundel heeft oprecht een nadruk in mijn hart achtergelaten.

Ik lees nooit poëzie en heb het eigenlijk nooit geprobeerd. Maar ik weet dat ik wel ontzettend van beeldende taal hou. Lang leve, Maxine, die dit boek voor mijn verjaardag gaf, anders zou ik waarschijnlijk nog altijd zo onwetend zijn.

Zoals ik al eerder zei, is Milk and Honey ontzettend toegankelijk. Het leest vlot en elk gedicht heeft toch iets met elkaar te maken waardoor je eigenlijk wel een rode draad in het boek kan vinden. Ik moet eerlijk bekennen dat niet alle gedichten dicht bij me stonden, maar de feministische kijk op de wereld van Rupi Kaur zorgde ervoor dat ik van elk gedicht genoot.

Het is zo dat ik mezelf niet kon herkennen in elk gedicht, want ik heb nog nooit een lief gehad en dus heb ik nog nooit echt liefdesverdriet gehad. Maar dat wil niet zeggen dat de gedichten daarom niet minder mooi waren en mijn hart niet wisten te bereiken. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat ik dit boek een paar jaar later nog eens ga oppakken. Omdat ik wel weet dat ik dan er misschien wel meer uit zal leren.

Maar hetgeen wat ik eigenlijk het machtigste vond aan deze bundel is dat Rupi altijd zo eerlijk is. Je merkt dat ze in deze poëzie haar hart heeft blootgelegd en dat moet volgens mij ontzettend veel moed hebben gekost. Ik hou van haar kracht, haar gouden tips en haar liefde voor vrouw zijn. Want soms heb je dat eens nodig als achtienjarige.

Milk and Honey is waarschijnlijk het beste verjaardagsboek dat ik ooit heb gekregen. Het heeft me uit mijn comfortzone gebracht en ik heb er ontzettend van genoten, terwijl ik dat absoluut niet had verwacht. Mensen die net als ik eens een stapje willen zetten in de poëziewereld, lees dan zeker eens dit boek. Je vliegt er doorheen, maar het boek laat grote sporen achter in je hart.

PS: ik las het in het Engels, maar het boek is recent ook vertaald! Het heet Melk en Honing.

Rupi Kaur | Andrew’s press |9781502784278 | 204 p. | Prijs verschilt per retailer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.